Νέα αναβολή για τις 22 Ιανουαρίου 2024 πήρε η εξέταση των ενστάσεων Γαλατούμου, Τοκαμάνη

Νέα αναβολή, για τις 22 Ιανουαρίου 2024, πήρε σήμερα (18/12) η εξέταση των ενστάσεων που κατέθεσαν κατά του εκλογικού αποτελέσματος, ο Νίκος Γαλατούμος για τον δήμο Σαμοθράκης και ο Χρήστος Τοκαμάνης για τον δήμο Διδυμοτείχου.

Η εκδίκαση των ενστάσεων από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης (με αρμοδιότητα Εκλογοδικείου) είχε αναβληθεί πρώτη φορά στις 4 Δεκεμβρίου, λόγω της αποχής των δικηγόρων από όλες τις δίκες, ως διαμαρτυρία για τα φορολογικά μέτρα που ψηφίστηκαν, και για τον ίδιο λόγο αναβλήθηκε και σήμερα, καθώς η αποχή των δικηγόρων συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γαλατούμος έχει καταθέσει ένσταση για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, επικαλούμενος τις περιπτώσεις μεταδημοτεύσεων πολιτών που εγγράφηκαν στα δημοτολόγια του δήμου Σαμοθράκης χωρίς αυτές να συνοδεύονται από βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, όπως υποστηρίζει.

Από την πλευρά του, ο κ. Τοκαμάνης έχει καταθέσει ένσταση επί της απόφασης επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος, η οποία επιβεβαίωνε τη διαφορά των 65 ψήφων που είχε από τον Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, ενώ αντένσταση είχε καταθέσει αμέσως μετά και η πλευρά του κ. Χατζηγιάννογλου.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΜΟΥΡΙΔΟΥ