Να ξεκινήσει άμεσα η εμπορική λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης ζητάει η Βουλγαρία

Επιτάχυνση στην έναρξη εμπορικής λειτουργίας του FSRU Αλεξανδρούπολης ζήτησε ο Βούλγαρος Πρόεδρος, Ρούμεν Ράντεφ στη συνάντηση που είχε χθες στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όπως μεταδίδουν βουλγαρικά μέσα, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν την επείγουσα εντατικοποίηση της εργασίας πάνω στα στρατηγικά διμερή σχέδια. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ράντεφ εξήγησε ότι ένα τέτοιο στρατηγικό σχέδιο είναι ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, που πρέπει να τεθεί σε λειτουργία το αργότερο τον Οκτώβριο.
«Είναι πάντα χαρά μου να καλωσορίζω τον πολύ καλό μου φίλο, τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, στην Αθήνα και στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Καλώς ήρθατε, κ. Πρόεδρε. Πάντα έχουμε πολλά να συζητήσουμε για την περιοχή μας, εν μέσω σημαντικών γεωπολιτικών προκλήσεων, αλλά είναι και μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε, και πάλι, τη στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών μας, η οποία πιστεύω ότι έχει προσφέρει πολλά και στους δύο λαούς μας», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνάντησης.
«Σας ευχαριστώ, κ. Πρωθυπουργέ. Σας ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας. Πιστεύω ότι η στρατηγική εταιρική μας σχέση δημιουργεί έναν άξονα στρατηγικής συνεργασίας. Ό,τι κάνουμε μαζί, Ελλάδα και Βουλγαρία, αντανακλά την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής μας. Οπότε, σας ευχαριστώ πολύ», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.
energypress.gr