Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου: Καταγγελία μετακίνησης Γραφείου Ασύλου και οργάνωση δράσεων υποστήριξης των εργαζομένων

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου καταγγέλλει την στάση της κυβέρνησης, η οποία εκφράστηκε πρόσφατα δια στόματος του Υπουργού κ. Μηταράκη, για μεταφορά του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θράκης από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα.
Η κυβέρνηση λειτουργώντας με συμπεριφορά ρεβανσισμού απέναντι στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας του Έβρου για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου προειδοποιεί και συνεχίζει να προκαλεί τους κατοίκους του Έβρου με την προοπτική να περάσει στο επόμενο σχέδιο νόμου την μεταφορά του Γραφείου αδιαφορώντας α) για τους εργαζόμενους σε αυτό και για την ζωή που έχουν φτιάξει με τις οικογένειές τους στην Αλεξανδρούπολη, β) για τους επαγγελματικούς φορείς που συνδέονται οικονομικά με τις πράξεις του Γραφείου και την κίνηση πληθυσμού στην περιοχή, γ) για τους αιτούντες άσυλο οι οποίοι τόσα χρόνια εξυπηρετούνται κατά χιλιάδες (κάποια από τα κριτήρια για τα οποία είχε επιλεγεί το Γραφείο στην Αλεξανδρούπολη ήταν η κομβική του θέση και λόγω της χιλιομετρικής απόστασης που υπάρχει από τα Βόρεια σύνορα του Έβρου έως την Καβάλα και λόγω όλων των διαθέσιμων μέσων μαζικής μεταφοράς που διαθέτει).
Άλλωστε το έργο που επιτελεί το ΠΓΑ Θράκης είναι εντελώς ανεξάρτητο από το που υπάρχουν δομές ή υπερδομές και από το έργο που επιτελούν αυτές. Άρα δεν μπορεί να τα εμπλέκει αυτά τα δύο στα προσχηματικά του επιχειρήματα.
Καταδικάζουμε την κυβερνητική στάση και απαντάμε στον Υπουργό ότι δεν μπορεί να περιπαίζει τον λαό του Έβρου είτε με τις δηλώσεις του είτε με την συμπεριφορά του είτε με την δύναμη που έχει η υπουργική του πένα με τους νόμους που σχεδιάζει.
Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου στέκεται δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων και του Σωματείου τους για διατήρηση του ΠΓΑ Θράκης στην Αλεξανδρούπολη και προτάσσει τις λύσεις που προτείνουν και τα δίκαια αιτήματά τους:
1. Την εξυπηρέτηση των δύο δομών Καβάλας και Δράμας από κινητά κλιμάκια.
2. Την μη μετεγκατάσταση του γραφείου της Αλεξανδρούπολης στην Καβάλα.
3. Την προστασία των θέσεων εργασίας μονίμων και συμβασιούχων. Σε αντίθετη περίπτωση απαιτούμε την δυνατότητα επιλογής μετακίνησης των μονίμων και συμβασιούχων σε άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ή και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου κατά απόλυτη προτεραιότητα.
Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου συντάσσεται με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης και το Ψήφισμα που εξέδωσε και καλεί τους Βουλευτές του νομού μας καθώς και όλους τους Επαγγελματικούς, Παραγωγικούς και Κοινωνικούς φορείς να το συνυπογράψουν, προκειμένου να δυναμώσουμε τη φωνή μας απέναντι σ’ αυτή την κυβερνητική πολιτική προοπτική μετακίνησης του ΠΓΑ Θράκης.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε χθες τηλεδιάσκεψη για να οργανωθούν οι επιπλέον δράσεις και κινητοποιήσεις διεκδικώντας και απαιτώντας την παραμονή του ΠΓΑ Θράκης και των εργαζομένων στην Αλεξανδρούπολη. Όλοι μαζί να ανατρέψουμε την κυβερνητική απόφαση.