Ν. Γκαρά: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποβαθμίζει περαιτέρω τις σχολικές μονάδες στον Έβρο»

Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, έχει εξαπολύσει μία πρωτοφανή επίθεση στα Πανεπιστημιακά Τμήματα ιδιαίτερα του Βορείου Έβρου (Ορεστιάδα, Διδυμότειχο), απαξιώνοντας, υποβαθμίζοντας και ναρκοθετώντας το μέλλον τους. Καταδικάζοντάς τα σε έναν ελάχιστο αριθμό νέων εισακτέων.

Σαν να μην  έφταναν όλα τα παραπάνω, ελήφθη πρόσφατα απόφαση για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κυπρίνου, στον Δήμο Ορεστιάδας, από εξαθέσιο σε τετραθέσιο. Και, δυστυχώς, δεν πρόκειται για τη μοναδική τέτοια απόφαση.

Φαίνεται πως στην κυβέρνηση δεν αρκούνται απλά στην τεράστια ζημιά που έχουν ήδη προκαλέσει, με τις επικίνδυνες πολιτικές τους, στα Πανεπιστημιακά Τμήματα στον Έβρο, αλλά επιχειρούν να εφαρμόσουν αντίστοιχα καταστροφικές αποφάσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στον Νομό.

Άραγε έτσι αντιλαμβάνονται εκεί στη ΝΔ την τόσο απαραίτητη αναπτυξιακή, δημογραφική, οικονομική και εκπαιδευτική ανασυγκρότηση στον ακριτικό Έβρο; Κλείνοντας, απαξιώνοντας και συγχωνεύοντας σχολεία και σχολές, βασικές δομές εκπαίδευσης;

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πόσο κίβδηλο και υποκριτικό είναι το ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης για τον Έβρο, την ακριτική Ελλάδα. Οι κάτοικοι του Έβρου έχουν πλέον χορτάσει από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του κ. Μητσοτάκη.