Ν. Γκαρά: «Η Κομισιόν αδειάζει τη Ν.Δ. για τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Δικαίωση της πρότασης για την οποία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τον Απρίλιο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόγραμμα άμεσης μη επιστρεπτέας ενίσχυσης ύψους 1,5 δις από κονδύλια του ΕΣΠΑ, η οποία θα χορηγηθεί σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

Πρόκειται για την απόλυτη δικαίωση της πρότασης που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήδη από τον περασμένο Απρίλιο. Η πρόταση μιλούσε συγκεκριμένα για 3 δις μη επιστρεπτέα ενίσχυση για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η προπαγάνδα της Κυβέρνησης της ΝΔ περί δήθεν ανεδαφικών αιτημάτων και προτάσεων από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έχει καταρρεύσει με πάταγο. Η ίδια η Κομισιόν έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες, αποδεικνύοντας πως η γενναία στήριξη των οικονομιών από το ίδιο το κράτος, αποτελεί προϋπόθεση για να περιοριστούν οι συνέπειες στην πραγματική οικονομία.

Τα λουκέτα αλλά και η ανυπολόγιστη ζημιά που έχουν υποστεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της εγχώριας οικονομίας, αποδεικνύεται ότι οφείλονται, μεταξύ άλλων, και στην αλαζονεία αλλά και τις εμμονές της Κυβέρνησης της Δεξιάς.

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι Υπουργοί της ΝΔ που αντιλαμβάνονται την τρέχουσα κρίση ως «ευκαιρία» για την προώθηση συγκεκριμένων συμφερόντων και συνθηκών εργασιακής γαλέρας.

Την ίδια στιγμή οι πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών της Κυβέρνησης, πως στον 4ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής για ορισμένες επιχειρήσεις και μόνο (σε ποιες και με ποια κριτήρια;) ένα μέρος της θα είναι μη επιστρεπτέο, αποδεικνύουν το μέγεθος του ατοπήματος στο οποίο έχει υποπέσει η Κυβέρνηση, τον οικονομικό στραγγαλισμό στον οποίο έχει οδηγήσει το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας, αλλά και τις παλινωδίες στις οποίες επιδίδεται.

Καλούμε έστω και τώρα την Κυβέρνηση να συνέλθει, να σταματήσει, πνιγμένη μέσα στις ιδεοληψίες της, να τιμωρεί και να οδηγεί στη χρεοκοπία τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες και να προχωρήσει σε απευθείας μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις πληττόμενες επιχειρήσεις.