Ν. Γκαρά: «Ένα ακόμη νομοσχέδιο από την κυβέρνηση αναντίστοιχο των αναγκών ασφαλισμένων και συνταξιούχων»

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εγκαταλείψει μισθωτούς και συνταξιούχους στο έλεος. Με τα εισοδήματα των πολιτών να αρκούν μόλις για να βγάλουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, με τους λογαριασμούς του ρεύματος, των καρτέλ που έχει αφήσει ανεξέλεγκτα η ΝΔ να κερδοσκοπούν, να ισοδυναμούν με ένα ολόκληρο μηνιάτικο. Με τα νοικοκυριά με εισόδημα της τάξης των 700 ευρώ, να έχουν απωλέσει, λόγω ακρίβειας,  το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. Και την κυβέρνηση την ίδια στιγμή να επιστρατεύει «Πάτσηδες» και να στέλνει κλητήρες να παίρνουν τα σπίτια, τη πρώτη και μοναδική κατοικία των πολιτών.

Η ΝΔ, αφού πρώτα κατάργησε σαν «οδοστρωτήρας» τη 13η Σύνταξη που είχε επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 – απώλεια για τους συνταξιούχους της τάξης του 1 δις ευρώ το χρόνο – ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και στη συνέχεια στέρησε από 1.200.000 συνταξιούχους και χαμηλοσυνταξιούχους τα αναδρομικά που δικαιούνταν, έρχεται σήμερα, με ένα νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο να «σφίξει και άλλο το ζωνάρι» στην κοινωνία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Ένα νομοσχέδιο που αυξάνει τα όρια ηλικίας για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, που συρρικνώνει περαιτέρω το κοινωνικό κράτος, που συνεχίζει το πλιάτσικο στην κινητή και ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, που αρνείται να ενισχύσει, όπως επιτάσσουν οι έκτακτες συνθήκες, το εισόδημα ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Την ίδια στιγμή που τα γαλάζια golden boys του κ. Μητσοτάκη συνεχίζουν να λεηλατούν – σαν να μην υπάρχει αύριο – τα δημόσια ταμεία, όπως οι μετακλητοί – «στελέχη» του ιδιωτικού τομέα, που διόρισε η κυβέρνηση στον ΕΦΚΑ σε θέσεις διευθυντών, με μισθούς 8.000 και 4.000 ευρώ το μήνα.

Ένα νομοσχέδιο με εμβαλωματικού χαρακτήρα ρυθμίσεις, παντελώς αναντίστοιχες με τις τρέχουσες έκτακτες συνθήκες που επικρατούν και τις ανάγκες του λαού. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται δογματικά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ενίσχυση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων, με μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, ενώ, ταυτόχρονα, μειώνει και κατά 412 εκατομμύρια ευρώ τα προνοιακά επιδόματα στον προϋπολογισμό του 2023 που μόλις κατατέθηκε. Την ώρα, μάλιστα, που οι δείκτες της φτώχειας και της παιδικής φτώχεια αυξάνουν ραγδαία, από το 2019 και μετά που επανήλθε η ΝΔ στην εξουσία.

Μάλιστα, είναι τέτοια η αναλγησία της κυβέρνησης, που αρνείται να υιοθετήσει τις τροπολογίες που κατέθεσε εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να μην αποκλείονται τα νοικοκυριά από το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και τα Προνοιακά Επιδόματα λόγω των νέων, αυξημένων αντικειμενικών αξιών, αλλά και για την εξαίρεση του Επιδόματος Παιδιού από το δηλούμενο εισόδημα, που έχει σαν αποτέλεσμα να αποκλείονται από την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, φτωχές οικογένειες με παιδιά.