Ν. Γκαρά: «Αναγκαία η χάραξη πολιτικών που θα οδηγήσουν στην εγγύηση των δικαιωμάτων και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των παιδιών»

Σε πρόσφατα παραδείγματα πολιτικών για το παιδί που κρατούν τη χώρα μας ουραγό στους δείκτες της Έκθεσης της UNICEF για την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα αναφέρθηκε, η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νατάσα Γκαρά, κατά τις εργασίες της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη Βουλή των Ελλήνων.

Η κα Γκαρά ανάφερε, ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να καλυφθεί, όπως άλλωστε φανερώνουν τα στοιχεία της Έκθεσης, ενώ ειδική μνεία έκανε στο γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην ΕΕ στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων, με τα στοιχεία να είναι τραγικά αναφορικά με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και εμπορίας ανθρώπων, με τα κορίτσια και τις γυναίκες να αποτελούν κατά προσέγγιση το 70% των θυμάτων.

Σκληρή κριτική άσκησε η Βουλευτής Έβρου στην κυβέρνηση για τις ελλιπείς πολιτικές στην υγεία και στην παιδεία. Αναφέρθηκε στην άρνηση της κυβέρνησης της ΝΔ να ενισχύσει το σύστημα υγείας και στον αποκλεισμό που δημιούργησε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αφού πολλά παιδιά και νέοι δεν είχαν ούτε τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, ούτε και την απαραίτητη σύνδεση στο διαδίκτυο. Ακόμη και τώρα, αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής μαθητών, προχώρησε σε συγχωνεύσεις τμημάτων.

Παράλληλα, μίλησε για νέα επιδείνωση της κατάστασης λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν, της φτώχειας, του πτωχευτικού κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την έξαρση της πανδημίας λόγω της κακής διαχείρισής της.

Υπενθύμισε, επίσης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει όραμα για ένα κράτος που θα παρεμβαίνει, αμβλύνοντας τις ανισότητες, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη φτώχεια και έχει καταθέσει στη Βουλή  «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το παιδί».

Κλείνοντας η κα Γκαρά σημείωσε πως υπάρχει ανάγκη χάραξης πολιτικών, που δε θα μείνουν σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά που θα αξιοποιηθούν και που θα οδηγήσουν στην εγγύηση των δικαιωμάτων και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των παιδιών.