Μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο τελωνείο των Κήπων

Την τοποθέτηση μόνιμου κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο τελωνείο των Κήπων του Έβρου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας από την Κομοτηνή.

Το κλιμάκιο το οποίο θα τοποθετηθεί από την ερχόμενη εβδομάδα θα διενεργεί καθημερινά δειγματοληπτικούς έλεγχους των Ελλήνων πολιτών που περνούν προς Τουρκία και επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ροδόπης ο κ. Αρκουμανέας δήλωσε πως και οι άλλες τρεις πύλες της περιφέρειας ΑΜΘ, Ορμένιο, Καστανιές, Μακαζα-Βουλγαρια Ροδοπη-, θα θωρακιστούν και αυτές με κινητές μονάδες και θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Ο κ Αρκουμανεας κάλεσε τους πολίτες τις μέρες αυτές που θα βρίσκονται τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στην Κομοτηνή, να σπεύσουν να κάνουν το τεστ.

«Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και πανικού από τους πολίτες επειδή έχουμε στην Κομοτηνή συνεργεία του ΕΟΔΥ», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

Τέλος για το θέμα της ενημέρωσης παραδέχθηκε πως θα πρέπει να αλλάξει κάπως η διαχείριση στη Ροδόπη και να μην είναι σποραδική, αλλά κεντρική και αξιόπιστη.