Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: Αυτό το κράτος
δικαίου μας δολοφονεί και μας κάνει επαίτες

Ταμείο αλληλεγγύης για τις οικογένειες των θυμάτων προτείνουν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη

Ξεσπά η μάνα της Ελένης Τοπαλούδη – «Δεν είμαι Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης» αναφέρει καθώς καλείται να πληρώσει άλλα 6.000 ευρώ κατά την δίκη στον Άρειο Πάγο. Δίχως τέλος είναι οι δοκιμασίες που βιώνει η Koύλα Αρμοτίδου μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη που βιάστηκε ομαδικά και δολοφονήθηκε στη Ρόδο, όπου σπούδαζε, στις 28 Νοεμβρίου 2018.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, «τώρα οι βασανιστές οι βιαστές, οι στραγγαλιστές, οι στυγνοί δολοφόνοι προσφεύγουν στον Άρειο Πάγο. Η Koύλα Αρμοτίδου διατυπώνει την πικρία της σημειώνοντας με νόημα «Αφού τους δίνει το δικαίωμα η ευνομούμενη Πολιτεία και το Κράτος Δικαίου, γιατί να μην το κάνουν;».

Στις 13 Δεκεμβρίου του 2022, η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη καλείται να παραστεί σε ακόμη μία δικαστική μάχη, για την μνήμη του παιδιού της θέτοντας την σε άλλη μια δυνατή δοκιμασία, που εκτός από ψυχική είναι και οικονομική, διότι θα της κοστίσει 6.000 ευρώ, τα οποία δεν διαθέτει.

Η πικρία της λοιπόν, σύντομα μετατρέπεται σε αγανάκτηση, όταν οι αντίδικοι θα έχουν την δυνατότητα σε αντίθεση με εκείνη, οι δικηγόροι τους να πληρωθούν από το κράτος. Τονίζοντας, «Στους δολοφόνους δίνει δικηγόρους από τη λίστα των δικηγόρων και πληρώνονται από το Κράτος. Στην οικογένεια του θύματος τίποτε. Αν αυτό το κράτος είχε λίγη ευαισθησία θα μας στήριζε. Δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται κανείς τους. Μόνο που εγώ δεν είμαι Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, ούτε βουλευτής ούτε υπουργός με παχυλούς μισθούς και αδυνατώ». Πρωτόδικα ξεκίνησε το δικαστήριο σε 17 δίκες βιώσαμε τον κατασπαραγμό του παιδιού μας και τελικά ποιος δικάζεται ο δολοφόνος ή το θύμα; Το ίδιο το παιδί. Και να ξεκινάει στο Εφετείο άλλη μια επώδυνη διαδικασία με αλλεπάλληλες αναβολές. «Το να βιώνεις τον θάνατο του παιδιού σου στο δικαστήριο είναι μαρτύριο. Ντροπή και μόνο ντροπή αισθάνομαι και αίσχος» τόνισε

«Βιώνουμε το μαρτύριο της δικαστικής σταγόνας» είπε με τη σειρά του ο Γιάννης Τοπαλούδης προσθέτοντας ότι «κανείς από ανάλγητο διαχρονικά κράτος δεν βρέθηκε δίπλα μας. Κι αν δεν μπορεί να κάνει κάτι η Πολιτεία είμαστε εδώ με τη συμπαράσταση φίλων να δημιουργήσουμε κάτι που να βοηθάει τις οικογένειες. Και δεν είναι μόνο το οικονομικό».

Ζητούν λοιπόν από την πολιτεία τη θέσπιση Ταμείου Αλληλεγγύης, ώστε οι οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων να αντιμετωπίζουν τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν ιδιαίτερα σε δικαστικές διαμάχες, όπου τα κόστη είναι πολύ υψηλά.

Έχει προηγηθεί επιστολή από εννέα οικογένειες συνολικά που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους έτσι άδικα και προσπαθούν τώρα να επιβιώσουν με όλα τα έξοδα των δικαστικών αναμετρήσεων να τους επιβαρύνουν. Η επιστολή εστάλη αρχικά στις 18 Ιουλίου 2022 με παραλήπτες την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τα συναρμόδια Υπουργεία.

Σ’ αυτή ζητούσαν μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ κατέθεταν μέσα από την εμπειρία τους και προτάσεις αντιμετώπισης των δύσκολων καταστάσεων, που αντιμετωπίζουν όσοι συνεχίζουν να ζουν μετά την τραγική απώλεια των συγγενών τους.