Μικροί κηπουροί, μεγάλα μηνύματα. Μαθητές του Ειδικού Σχολείου και του 2ου ΕΠΑΛ πρόσφεραν λουλούδια που φύτεψαν και φρόντισαν

Συγκινητική πρωτοβουλία από το Ειδικό Σχολείο και το 2ο ΕΠΑΛ στην Αλεξανδρούπολη με τη στήριξη των Σποριτών

Μήνυμα αισιοδοξίας, δημιουργικότητας και συνεργασίας έστειλαν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και του 2ου ΕΠΑΛ, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης, μεταφέροντας μαζί τους… την άνοιξη. Με λουλούδια που οι ίδιοι φύτεψαν και φρόντισαν, οι μαθητές προσέφεραν ένα συμβολικό αλλά ουσιαστικό δώρο στον Δήμαρχο και τους εργαζομένους του Δήμου.

Οι Σπορίτες προσέφεραν τους σπόρους στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου που επέλεξαν την ειδικότητα της Γεωπονίας. Με την επίβλεψη και τη στενή συνεργασία των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ, τα παιδιά τα φύτεψαν και τα φρόντισαν τους προηγούμενους μήνες. Σήμερα, αφού μεταφύτευσαν τα λουλούδια σε μικρά γλαστράκια, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο για να τα προσφέρουν στον Δήμαρχο και στους εργαζομένους.

Μια τέτοια δράση αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας, της προσφοράς και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ενώ παράλληλα ενισχύει τους δεσμούς ανάμεσα στα σχολεία και την τοπική κοινωνία. Τα παιδιά, μέσα από τη δημιουργική τους συμμετοχή, μας υπενθυμίζουν ότι η φροντίδα και η ομαδικότητα μπορούν να «ανθίσουν» όμορφες πρωτοβουλίες με ουσιαστικό αντίκτυπο για όλους.