Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία GENESIS στο Δήμο Ορεστιάδας

Μας έδειξε τα “δόντια της” η κακοκαιρία Genesis.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο Δήμο Ορεστιάδας είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πάρα πολλά προβλήματα σε χωριά του Δήμου Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα από τις πρώτες απογευματινές ώρες έκλεισαν οι δρόμοι μεταξύ Νεοχωρίου και Βάλτου, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο τμήμα της οδού από Βάλτο μέχρι Χανδρά, στη Μικρή και τη Μεγάλη Δοξιπάρα, στον Κυπρίνο, στη Στέρνα καθώς και στο οδικό δίκτυο Λεπτής Παταγής. και ακολούθησαν και άλλες περιοχές.Τα συνεργεία του δήμου σε συνεργασία με τον στρατό και την Αστυνομία προσπάθησαν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία έχοντας να αντιμετωπίσουν τα φυσικά καιρικά φαινόμενα.


Στη Λεπτή και το Νεοχώρι μάλιστα καταστράφηκαν και πολλές περιουσίες, αφού η βροχή εισχώρησε σε πολλά σπίτι και κατέστρεψε οικοσκευές, έπιπλα, καθώς και τον Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Πυροσβεστική δέχθηκε 18 κλήσεις.

Η βροχή στο βόρειο Έβρο συνεχίζεται και σήμερα και η στάθμη των ποταμών και ρεμάτων είναι πολύ υψηλή, οπότε όλοι κάνουν το καλύτερο δυνατό, ώστε να μην προκληθούν περισσότερες ζημιές και το οδικό δίκτυο να παραμένει ανοιχτό.

Λίγες εικόνες από τις χθεσινές καταστροφές:

Φωτοφραγικό αρχείο από πολίτες του Δήμου Ορεστιάδας