Μέχρι τέλη Ιανουαρίου (τουλάχιστον) τα περιοριστικά μέτρα

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Στο μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών για να «ζυγίσει» τα μεγέθη της πανδημίας και να εισηγηθεί την παράταση ή όχι των υφιστάμενων μέτρων που είναι σε ισχύ μέχρι τις 24/1.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας το πρωί στη ΕΡΤ, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της επιτροπής που συνεδριάζει σήμερα, αλλά θεωρεί «λογικό» να υπάρξει μια παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στη συνύπαρξη των παραλλαγών Όμικρον και Δέλτα με την Όμικρον να δημιουργεί κρούσματα και την Δέλτα νοσηλείες, λέγοντας πως «είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων». «Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών αλλά υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την κοινή κυκλοφορία Δέλτα και Όμικρον είπε υπάρχει έντονος προβληματισμός. «Φαίνεται ότι η κορύφωση της Όμικρον έγινε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, όμως η υπάρχει φοβερή πίεση στο ΕΣΥ με τη Δέλτα. Δηλαδή ενώ στην κοινότητα η Όμικρον είναι στο 90%, στις νοσηλείες το ποσοστό είναι μοιρασμένο, καθώς υπάρχουν νοσήσεις από τη Δέλτα που αρρώστησαν στις γιορτές», σημείωσε. Για το φαινόμενο είχαν τοποθετηθεί επίσης χθες Νίκος Καπραβέλος και Γιώργος Χειλάς, δηλώνοντας ότι Δέλτα και Όμικρον συνυπάρχουν στα νοσοκομεία, όμως εκείνη που πιέζει στο υγειονομικό σύστημα είναι η Δέλτα.