Με υγειονομικά πρωτόκολλα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Ορεστιάδα

Ο Δήμος Ορεστιάδας ανακοίνωσε το πρόγραμμα εορτασμού για  την Επέτειο  της  28ης  Οκτωβρίου 1940. Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί φέτος με έκτακτα μέτρα λόγω της πανδημίας, όπως περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, μάσκες και αποστάσεις προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊου.

Τι θα ισχύει αναλυτικά:

Γενικός Σημαιοστολισμός από τις πρωινές ώρες της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021 και φωταγώγηση των Δημόσιων και Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημόσιου Δικαίου, Τραπεζών, των οδών, ιδιωτικών καταστημάτων, πλατειών, οικιών της πόλης, Οικισμών, Συνοικισμών, Δημοτικών Διαμερισμάτων, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊου coνid-19, οι φετινές εκδηλώσεις, τέλεση δοξολογιών και καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και θα πραγματοποιηθούν και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Αναλυτικά στην Δημοτική Ενότητα Ορεστιάδας:

ΤΕΤΑΡΤΗ 27- 10- 2021

Εορτασμός και ομιλίες σε όλα τα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ώρα: 11.30 Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Αποχώρηση των τμημάτων.

•    Η  παρουσία  των  σχολείων  αφορά  μόνο  στον  μαθητή   που  θα καταθέσει,  στο   σημαιοφόρο   και   τον/την   επικεφαλής εκπαιδευτικό.

•    Οι σύλλογοι  και τα λοιπά σωματεία στην κατάθεση  στεφάνων  να εκπροσωπηθούν μόνο από ένα άτομο.

•    Τέλος προσέλευσης 11.15 π.μ..

•    Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που επιθυμούν  να καταθέσουν  στεφάνι παρακαλούνται   να   το    δηλώσουν    στο   Αυτ.    Τμήμα    Κοιν. Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Ορεστιάδας στο τηλέφωνο  2552350334 μέχρι  και την Τρίτη  26 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 14.00.

ΠΕΜΠΤΗ 28-10-2021

Ώρα 07.00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών της πόλης. Η φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίσει θούρια και εμβατήρια.

Ώρα 08.00: Επίσημη έπαρση  της Σημαίας στην κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Τμήμα και η φιλαρμονική του Δήμου Ορεστιάδας.

Ώρα 10.00: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Άγιων Θεοδώρων

•    Στην   δοξολογία   θα   προσέλθουν   μόνο  οι  σημαιοφόροι   των σχολείων, με τον/την επικεφαλής εκπαιδευτικό.

Στον Ιερό Ναό Άγιων Θεοδώρων τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Τμήμα και η φιλαρμονι κή του Δήμου Ορεστιάδας.

11.30: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στην Ν. Ορεστιάδα και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

•   Στο χώρο του Μνημείου, μετά την εκκλησία, θα προσέλθουν μόνο οι σημαιοφόροι συνοδεία εκπαιδευτικού.

12.00: Παρέλαση μπροστά από το χώρο των επισήμων στην οδό Κων/λεως της Ν.Ορεστιάδας με κατεύθυνση από Ν προς Β, της μαθητικής νεολαίας, του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών, των Προσκόπων, Συλλόγων, Σωματείων και Στρατιωτικών τμημάτων. Οι θέσεις των επισήμων θα τοποθετηθούν στην κεντρική πλατεία και στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Κων/λεως και Β. Κων/νου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες  του Υπουργείου Εσωτερικών «η κοινή παρέλαση των αναπήρων  πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων,  οδηγών  μετά  τμημάτων  και Ενόπλων Δυνάμεων να είναι συνολικής χρονικής  διάρκειας αυστηρά  40-60 λεπτών»,  και  τηρούμενων  των  υγειονομικών  μέτρων  ασφαλείας  για την  καταπολέμηση   του  covid-19   καθώς   και  για  τον  περιορισμό   της αύξησης των κρουσμάτων, τα τμήματα των σχολείων και των συλλόγων της πόλης καλούνται να τηρήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

•    Τα    σχολεία    Α/Βάθμιας     και    Β/Βάθμιας    Εκπαίδευσης   να παρελάσουν  με τους  σημαιοφόρους  και  παραστάτες και  με μία μικτή διμοιρία  περίπου 40 ατόμων ή με δύο (μια αρρένων  και μία θηλέων)  ίσου συνολικού αριθμού, τηρούμενης της απόστασης του μέτρου μεταξύ των παιδιών.

•    Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα λοιπά σωματεία  να παρελάσουν μόνο με τους σημαιοφόρους και παραστάτες.

•    Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για όλους όσοι συμμετέχουν στην παρέλαση.

17.00: Υποστολή της σημαίας. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Τμήμα.