Με το δεξί το Προαγωνιστικό τμήμα του ΟΦΘΑ στη νέα κολυμβητική σεζόν

Ημερίδα Κολύμβησης Προαγωνιστικών Κατηγοριών στην Καβάλα και Βαθμολογία της ΚΟΕ με τις καλύτερες επιδόσεις Προαγωνιστικών Κατηγοριών σε πισίνα 25 μ.

Το Σάββατο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καβάλας η 1η Χειμερινή Ημερίδα Κολύμβησης Προαγωνιστικών Κατηγοριών (ηλικίες 10-12 ετών) με τη συμμετοχή 150 περίπου κολυμβητών/τριών από τα σωματεία της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Οι αγώνες αυτοί αποτελούσαν για όλους τους συλλόγους τον πρώτο επίσημο αγώνα των Προαγωνιστικών κατηγοριών για τη χειμερινή περίοδο σε πισίνα 50 μ.

Η ομάδα του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (ΟΦΘΑ) έλαβε μέρος με 45 κολυμβητές και κολυμβήτριες οι οποίοι/ες πραγματοποίησαν 110 ατομικά ρεκόρ στις 130 ατομικές κούρσες που συμμετείχαν.

Οι 29 κολυμβητές/τριες του ΟΘΘΑ κατάφεραν και κέρδισαν το έπαθλο ατομικής βελτίωσης της ομάδας, πραγματοποιώντας ατομικά ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα που κολύμπησαν.

Στα αξιοσημείωτα… Πραγματοποιήθηκαν 15 ομαδικά αγωνίσματα στα οποία ο ΟΦΘΑ είχε συμμετοχή σε όλα! Από τα 15 ομαδικά η ομάδα  κατέκτησε την 1η θέση στα 12 ενώ είχε και δυο 2ες θέσεις και μια 3η.

Οι προπονητές είχαν τη δυνατότητα να κάνουν δοκιμές στους κολυμβητές/τριες σε άγνωστα και δυσκολότερα αγωνίσματα καθώς και με τις πολλές σκυτάλες που η κούραση ήταν μεγαλύτερη.

Η ανταπόκριση των παιδιών εκπληκτική! Όλα τα παιδιά έδειξαν πως διψάνε για αγώνες! Διασκέδασαν, αγωνίστηκαν, πάλεψαν, κέρδισαν, έχασαν, χάρηκαν, στεναχωρήθηκαν, απογοητεύθηκαν, σηκώθηκαν πιο δυνατά, και έδειξαν μια τρομερή ομαδικότητα!

Επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα του τμήματος και πολύ δυνατό τεστ για κάθε μεγάλη ομάδα, οι Διασυλλογικοί Αγώνες «Φιλίππεια 2023» στην Καβάλα με την συμμετοχή 500 και πλέον κολυμβητών/τριών από τις κορυφαίες ομάδες της Β. Ελλάδας.

Πανελλαδικές Βαθμολογίες Προαγωνιστικών σε πισίνα 25 μ.

Μια ακόμη διάκριση για τον ΟΦΘΑ και τα κολυμβητικά του τμήματα αποτελεί η επιλογή 2 παιδιών του συλλόγου στη λίστα με τις καλύτερες επιδόσεις της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) των Προαγωνιστικών ηλικιών σε πισίνα 25 μέτρων.

Ο Κωνσταντίνος Σπυρούδης (ηλικία 11 ετών) κατέλαβε την 8η θέση με 448 βαθμούς και η Κατερίνα Καλλιτσάρη (ηλικία 12 ετών) κατέλαβε την 4η θέση με 532 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί κολυμβητές/τριες του ΟΦΘΑ βρέθηκαν ψηλά στις λίστες των ατομικών τους αγωνισμάτων.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά! Αυτό ήταν μόνο η αρχή…

Η επιτυχία αυτή απλά επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά έναν από τους στόχους της ομάδας, που δεν είναι άλλος από τη συστηματική δουλειά και την ανάδειξη κολυμβητών από τα φυτώρια της. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή για μια πόλη, για ένα σύλλογο και για έναν προπονητή να βλέπει τα δικά της παιδιά να εξελίσσονται!

Δείτε εδώ τις αναλυτικές βαθμολογίες όλων των κολυμβητών/τριών των Προαγωνιστικών σε πισίνα 25 μ.