Με rapid test σε λιανεμπόριο, τράπεζες και μεικτούς χώρους εστίασης οι ανεμβολίαστοι πολίτες

Αλλαγές στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων της εστίασης αλλά και στον τρόπο εισόδου σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες για τους ανεμβολίαστους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη από το Σάββατο 6/11:

-Όλοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που εργάζονται στους χώρους λατρείας, θα πρέπει να κάνουν, πλέον, δύο (από ένα που ισχύει σήμερα)  rapid ή μοριακό τεστ την εβδομάδα. Γεγονός, το οποίο σημαίνει αύξηση του κόστους κατά 40 ευρώ το μήνα.

πρόσβαση σε Δημόσιο, Τράπεζες, μεικτούς χώρους, εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες όπως τα κομμωτήρια, θα γίνεται με αρνητικό  rapid ή μοριακό τεστ.

-Εξαίρεση αποτελούν σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και χώρους λατρείας

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης, στην ενίσχυση του ΕΣΥ, λέγοντας ότι λειτουργούν 1.300 κλίνες ΜΕΘ, σε προσωπικό και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

«Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο» πρόσθεσε.

Πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ανέφερε και προέταξε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός αλλά και όσοι έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση να κάνουν την τρίτη.

Μίλησε επίσης, για επέκταση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται με διαδραστικό τρόπο.