Με μεγάλη επιτυχία ο πολιτιστικός σύλλογος Πυθιωτών Αλεξανδρούπολης παρουσίασε την Παραδοσιακή Φορεσιά Πυθίου

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 ο λόγος, οι χοροί και τα τραγούδια πλημμύρισαν το Νομαρχείο στηνΑλεξανδρούπολη, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθιωτών Αλεξανδρούπολης παρουσίασε με απόλυτηεπιτυχία την παραδοσιακή φορεσιά του Πυθίου.

Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου, οι Πυθιώτισσες και οι Πυθιώτες απανταχού της γης, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα «Αλέξανδρος Κρήτης», συμμετέχοντας ενεργά
στη μεγάλη γιορτή που οργανώθηκε για το Πύθιο Έβρου!

Ο συγγραφέας και χοροδιδάσκαλος του πολιτιστικού λαογραφικού συλλόγου Διδυμοτείχου “Το
Κάστρο” Γιώργος Τοπαλίδης παρουσίασε εμπεριστατωμένα στο κοινό με εξαιρετικά κείμενα και πλούσιοφωτογραφικό υλικό τις παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας.

Η ερμηνεύτρια παραδοσιακών τραγουδιών Λίτσα Ουλιανούδη ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο
χαρακτηριστικά παραδοσιακά τραγούδια Πυθίου, ενώ χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας μάγεψε τους παρευρισκόμενους παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικούς παραδοσιακούς χορούς του χωριού μας, υπό την ευθύνη της χοροδιδασκάλισσας του συλλόγου μας Λ.Ουλιανούδη.

Στο φουαγιέ του κτιρίου, οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν σε μια καλοστημένη έκθεση 300 περίπου φωτογραφιών, σχετικές με το Πύθιο και το σύλλογό μας, με ενότητες όπως: «Ιστορία και Γεωγραφία», «Η Παράδοση στο Πύθιο», «Η ζωή στο Πύθιο» και «Οι δράσεις του Συλλόγου μας».

Στο τέλος, στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, προσφέρθηκαν με περίσσεια αγάπη και φροντίδα από τα μέλη μας, παραδοσιακά χειροποίητα τοπικά εδέσματα και ηδύποτα Πυθίου!

α