Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα

Επιστροφή στα μπλόκα για τους αγρότες – Προϋπόθεση για διάλογο οι ανοιχτοί δρόμοι λέει ο Μητσοτάκης

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο αγώνας των αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλη τη χώρα διεκδικώντας μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματός τους και για να μείνουν στα χωριά και τα χωράφια τους.

Μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο το Σάββατο στην έκθεση «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη, το προηγούμενο Σάββατο, όπου συγκεντρώθηκαν αγρότες από όλα τα μπλόκα της χώρας, μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού έγινε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στη Λάρισα, όπου μετά από κάλεσμα των Συντονιστικών Επιτροπών των Μπλόκων της Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού όλων των μπλόκων της χώρας για να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα.

Μετά λοιπόν από τη μεγάλη σύσκεψη στη Λάρισα, οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι των μπλόκων σε όλη τη χώρα κλιμακώνουν τον αγώνα και την πίεση προς την κυβέρνηση.

Γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από 55 μπλόκα και 70 συνεταιρισμούς, στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας αποφάσισαν μπλόκα σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, τελωνεία αλλά και “απόβαση” στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, την ερχόμενη εβδομάδα.

Μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ οι αγρότες των μπλόκων θα αποφασίζουν για την ώρα που θα κλείνουν τις εθνικές οδούς, τις επαρχιακές οδούς, αλλά και τα τελωνεία όχι όμως για τους οδηγούς, αλλά για τα εμπορεύματα.

Τα αιτήματα των αγροτών
Οι αγρότες ζητούν:

-Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.
-7 λεπτά η κιλοβατώρα στο ρεύμα.
-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές.
-Επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ.
-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος.
-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

Κυρ. Μητσοτάκης για αγρότες: Ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους

Στο Χαϊδάρι περιόδευσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών του Δήμου. Από εκεί απευθυνόμενος στους αγρότες είπε: «στους φίλους μου τους αγρότες, οι οποίοι είναι σήμερα στο δρόμο, τους λέω ότι εμείς είμαστε αυτοί που μειώσαμε τη φορολογία στους αγρότες, που διαπραγματευτήκαμε μία Κοινή Αγροτική Πολιτική που ναι, έχει δυσκολίες -και εδώ είμαστε πάλι να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη- που πολεμήσαμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις, που δώσαμε παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ -προσέξτε: 1 δισεκατομμύριο ευρώ- στην τετραετία για αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά, να το ξαναπώ: ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο, όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημά του, και να διαταράσσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου».