Μαζική κινητοποίηση στο Φυλάκιο κατά της επέκτασης των δομών

Μετά από κάλεσμα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Φυλακίου, με την συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών από όλο τον Έβρο εκφράζοντας την αντίθεση τους για την επέκταση των υφιστάμενων μεταναστευτικών δομών ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, διαμαρτυρήθηκε τις προηγούμενες μέρες και κάλεσε όλους τους τοπικούς συλλόγους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση. Ο ίδιος υποστηρίζει, ότι οι εργασίες που ξεκίνησαν είναι παράνομες, ενώ εκφράστηκε και η άποψη ότι τα έργα που σχεδιάζεται να γίνουν θα μετατρέψουν τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις σε μία υπερδομή που θα φιλοξενεί χιλιάδες μετανάστες.

Μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του χωριού, ακολούθησε πορεία προς τις δομές, στις οποίες το πλήθος έφτασε μετά από μικροεντάσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις. Τέλος, η συγκέντρωση έληξε ειρηνική και ο κόσμος αποχώρισε.

Πριν από λίγο, ο Προέδρος Φυλακίου μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες συνεχίζονται και σήμερα και κάλεσε εκ νέου όλους τους πολίτες σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη στις 14:00.