Μαζική διαδήλωση στην Αλεξανδρούπολη για την προστασία του Άλσους Φυτωρίου

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ύστερα από κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών για τη διάσωση του Άλσους Φυτωρίου, εργατικών σωματείων, μαζικών φορέων και συλλογικοτήτων.

Ο λαός της περιοχής καταδίκασε τις 15 συλλήψεις στις οποίες προχώρησε το πρωί η αστυνομία εναντίον κατοίκων που αντιδρούσαν στην κοπή δέντρων στο Άλσος Φυτωρίου, προκειμένου να χτιστεί κλειστό γυμναστήριο. Παράλληλα, απαίτησαν την απόσυρση κάθε ποινικής δίωξης, την άμεση παύση των εργασιών στο άλσος, αλλά και την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων που δίνουν τη μάχη ενάντια στην καταστροφική πυρκαγιά.

Με συνθήματα όπως «200 δέντρα μείνανε κόψτε τα κι αυτά, ανάσα να μην μείνει στο τόπο μας καμιά», «Αντί για συλλήψεις αγωνιστών πιάστε τη μάνικα των πυροσβεστών» και «Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει», οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης.

Στη συγκέντρωση, παρέμβαση μεταξύ άλλων έκανε ο Αποστόλης Κρεωνάς, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου “Η Ενότητα”, ο οποίος τόνισε: «Την ώρα που εξακολουθεί να καταστρέφεται ο φυσικός πλούτος και το περιβάλλον του νομού, η δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης παρά τις αντιδράσεις του κόσμου, δεν σταματά την κοπή των δέντρων στο άλσος Φυτωρίου. Να σταματήσουν τώρα οι εργασίες και να βρεθεί λύση ώστε και να κατασκευαστεί το κλειστό γυμναστήριο που έχουν ανάγκη οι νέοι, τα αθλητικά σωματεία και οι κάτοικοι της πόλης, και από την άλλη να προστατευτεί το άλσος της περιοχής. Καταδικάζουμε τις συλλήψεις και απαιτούμε να αποσυρθεί κάθε ποινική δίωξη. Δε μας φοβίζουν!».

Σημείωσε πως η δημοτική αρχή επιχειρεί να χωρίσει τον κόσμο σε αυτούς που θέλουν τα δέντρα και σε αυτούς που θέλουν το γυμναστήριο, ξεκαθαρίζοντας πως ο λαός της πόλης έχει ανάγκη και από τα δύο, και τα διεκδικεί παράλληλα. «Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που σωματεία και φορείς διαδηλώναμε στο πάρκο Αντιναλμάζη για να προστατευτεί το πάρκο, να γίνουν αθλητικοί χώροι και σχολεία. Όπως και δεν πέρασε καιρός από την άνοιξη, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου που βρεθήκαμε στη Δαδιά και διεκδικούσαμε να παρθούν μέτρα προστασίας του δάσους και να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες», επεσήμανε.

Ακόμα, κάλεσε τον λαό και τη νεολαία σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς της πόλης την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη στις 7:00 μ.μ. στο Πάρκο Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, ενάντια στην πολιτική του κέρδους που αφήνει πίσω της στάχτες και αποκαΐδια, αλλά και για ουσιαστικά μέτρα αποζημιώσεων των πυρόπληκτων και έργων αποκατάστασης.