Μάρθα Φριντζήλα, Ρένα Μόρφη, Εβρίτικη Ζυγιά, Δημοσθένης Αρχοντούλης στο μουσικό τριήμερο – αντί «Άρδα» – στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ορεστιάδας

Μπορεί ο «Άρδας 2020» να ακυρώθηκε φέτος, ένεκα των συνθηκών με τα προβλήματα που εξακολουθεί να δημιουργεί ο νέος κορονοϊός, όμως το ίδιο τριήμερο έρχεται κάτι άλλο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ορεστιάδας. Τις νέες εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Δημήτρης Βαρσαμακίδης, για πρώτη φορά στην πρωινή εκπομπή «Ζωντανή Μεθόριος» με τον Νίκο Πατούνα, καλεσμένος στο studio του ράδιο Μεθόριος την περασμένη Δευτέρα.
Ένα μουσικό τριήμερο, λοιπόν, προγραμματίζεται για τις 24-25-26 Ιουλίου, τις ημέρες, δηλαδή, που – υπό άλλες συνθήκες – θα γινόταν η 26 Συνάντηση Νέων «Αρδας 2020». Στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ν. Ορεστιάδας, τις τρεις αυτές ημέρες, θα βρεθούν οι γνωστές καλλιτέχνιδες Μάρθα Φριντζήλα και Ρένα Μόρφη, καθώς και οι «δικοί μας» Εβρίτικη Ζυγιά και Δημοσθένης Αρχοντούλης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, όπως επισήμανε ο κ. Βαρσαμακίδης, όμως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην προσέλευση των θεατών, αφού θα ισχύσουν τα υποχρεωτικά μέτρα περιορισμένης πληρότητας στο χώρο. Ενδεικτικά, αν τελικά ισχύσει το 75% της πληρότητας από 1ης Ιουλίου που αίρονται τα μέτρα για τις υπαίθριες εκδηλώσεις, στο υπαίθριο θέατρο Ορεστιάδας θα επιτρέπεται η είσοδος στο μέγιστο αριθμό των 750 θεατών. Αναμένεται όμως η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα διευκρινίζει τα μέτρα κατά της διασποράς του covid-19 που θα λαμβάνονται κατά τη διάρκεια υπαίθριων θεαμάτων.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ ανακοίνωσε ότι στις 12 Αυγούστου, ημέρα ίδρυσης της πόλης της Νέας Ορεστιάδας, θα πραγματοποιηθεί συμβολικά η θεατρική παράσταση για τη ζωή της «Κυράς της Ρω» με τη δημοφιλή ηθοποιό Φωτεινή Μπαξεβάνη, και πάλι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.