Κυβερνητικό κλιμάκιο αύριο Δευτέρα στον Έβρο για τις πυρκαγιές

Τέσσερις υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές

Το πύρινο μέτωπο στον Έβρο συνεχίζει να καίει για όγδοη μέρα, με το δάσος της Δαδιάς να βρίσκεται στο κέντρο των επιχειρήσεων της πυροσβεστικής, ενώ η ανησυχία παραμένει και στα όρια του Έβρου με τη Ροδόπη, μετά την αναζωπύρωση σε Κασσιτερά και Αύρα.

Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου αναμένεται η παρουσία πολυάριθμου κυβερνητικού κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές του Έβρου. Συγκεκριμένα, επικεφαλής θα είναι ο υπουργός Επικράτειας Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Το υπουργικό κλιμάκιο θα συνοδέψουν επίσης ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδης, οι οποίοι βρέθηκαν την Τετάρτη στις πληγείσες περιοχές της Ροδόπης. Παρόν θα είναι και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, με καταγωγή από τον Έβρο.

Μαζί τους θα είναι και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως και ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Γιάννης Σμυρλής. 

Το πολυάριθμο υπουργικό κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις πυρόπληκτές περιοχές και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συσκέψεις με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τους πυρόπληκτους δήμους, αλλά και όλους τους φορείς που είναι αρμόδιοι για την αποκατάσταση και διαχείριση των μεγάλων καταστροφών που έχουν υποστεί η Ροδόπη και ο Έβρος.