Κλινικά φροντιστήρια με θέμα “Επικοινωνία επαγγελματιών υγείας με ανάπηρα άτομα” στην Αλεξανδρούπολη

Tην Παρασκευή 11 Μαρτίου, από τις 15.00 έως τις 20.00, και το Σάββατο 12 Μαρτίου, από τις 10.00 έως τις 15.00, θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Γ.Α. Σταθόπουλου, Ισόγειο Βιβλιοθήκης Τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη, κλινικά φροντιστήρια με θέμα “Επικοινωνία επαγγελματιών υγείας με ανάπηρα άτομα”.

Οι θεματικές των φροντιστηρίων περιλαμβάνουν εισαγωγή στις έννοιες των μοντέλων αναπηρίας, ανάλυση της έννοιας της αυτοσυνηγορίας, παρουσίαση της επίδρασης των στερεοτύπων στην παροχή υπηρεσιών υγείας, ανάλυση της πρόσβασης των ατόμων με αισθητηριακές και κινητικές βλάβες στις υπηρεσίες υγείας καθώς και εξέταση της προσβασιμότητας των υποδομών. Και τις δύο ημέρες θα παρουσιαστούν οι ίδιες θεματικές.

Τα κλινικά φροντιστήρια θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έργου TRACE και απευθύνονται σε φοιτητές και επαγγελματίες υγείας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις.

Το κλινικά φροντιστήρια θα υλοποιηθούν με φυσική παρουσία, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα και εξ αποστάσεως παρακολούθησης μέσω zoom.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/TRACE_Alex

Καθώς ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στο φροντιστήριο επιτρέπεται σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς στην πρόσβαση σε πανεπιστημιακούς χώρους.