Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ορεστιάδας

Μπλόκο στη γέφυρα των Καστανεών στήνουν από το Σάββατο

Μπλόκο στη γέφυρα Καστανεών θα στήσουν οι αγρότες του βορείου Έβρου το μεσημέρι του Σαββάτου, 10 Φεβρουαρίου. Η απόφαση ήταν ομόφωνη μεταξύ των δεκάδων αγροτών που συμμετείχαν στην ανοιχτή συνέλευσή που προκάλεσαν το απόγευμα της Δευτέρας (05/02) οι αγροτικοί σύλλογοι του δήμου Ορεστιάδας (Ορεστιάδας, Βύσσας, Τριγώνου), με τη συμμετοχή εκπροσώπων και του αγροτικού συλλόγου Διδυμοτείχου.

Κοινή ήταν η παραδοχή του αγροτικού κόσμου ότι όσα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες δεν ικανοποιούν και οδηγούν σύσσωμο τον κλάδο σε κλιμάκωση. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή νεαρών αγροτών, οι οποίοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να δώσουν δυναμικά τον πρώτο τους αγώνα σε μπλόκο, ενώ οι αγρότες του Διδυμοτείχου, που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη, ανέλαβαν να μεταφέρουν το κλίμα και τις αποφάσεις των τριών συλλόγων του δήμου Ορεστιάδας στους συναδέλφους τους και να λάβουν συλλογικά απόφαση για το εάν θα ενισχύσουν το μπλόκο των Καστανεών ή εάν θα στήσουν ξεχωριστό μπλόκο στην περιοχή του Διδυμοτείχου.

Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ενημερώσεις στα χωριά της περιοχής, ώστε το μπλόκο που αποφασίστηκε να “στηθεί” στη γέφυρα των Καστανεών να έχει δυναμική με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αγροτικών μηχανημάτων, με στόχο να είναι ισχυρή η εικόνα αλλά κυρίως το μήνυμα δυσαρέσκειας και η απαίτηση για λύσεις και ικανοποίηση των διεκδικήσεων.

Περαιτέρω κλιμάκωση με αποκλεισμό του τελωνείου ή άλλες δράσεις θα αποφασιστούν από τους αγρότες που θα βρίσκονται στο μπλόκο από το Σάββατο.

Στην αγροτική σύσκεψη έδωσαν το “παρών” και δήλωσαν την απόλυτη στήριξή τους η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Φιλιώ Μυλωνά, ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ και εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Έβρου, Χάρης Κουσινίδης, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Ορεστιάδας, Βασίλης Ναστούλης και Μαργαρίτης Αστεριάδης.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας