Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη Δαδιά με σκοπό την ταχύτερη κατάσβεση της πυρκαγιάς

Με επικεφαλής τον τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και τη βουλευτή Έβρου Νατάσα Γκαρά, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε σήμερα τη Δαδιά, με μοναδικό στόχο την ταχύτερη κατάσβεση της πυρκαγιάς και την ενίσχυση στην προστασία του μοναδικού οικοσυστήματος που αποτελεί το Εθνικό Πάρκο Λευκίμης – Δαδιάς.

Μετά την ενημέρωση που έλαβαν από τους αρμόδιους φορείς για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ο κ. Φάμελλος ανέφερε:

“Είμαστε εδώ κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής γιατί ανησυχούμε ιδιαίτερα για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Δαδιά. Απειλείται ένα μοναδικό οικοσύστημα και ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι υπάρχει μία ανησυχία και για τον τοπικό πληθυσμό και γενικότερα για την περιοχή του Έβρου.

Η άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να ενισχυθεί και η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα του μηχανισμού αλλά και όλα τα μέσα και οι πόροι τα οποία διατίθενται. Θα πρέπει να υπάρχει κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να υπάρχουν και εναέρια και επίγεια μέσα όπως και μηχανήματα έργου και υλοτόμοι. Πρέπει να γίνει έστω και τώρα ότι είναι δυνατόν για να προστατέψουμε αυτόν τον τόπο πριν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες” ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Φάμελλος.

Επισήμανε ότι “υπάρχουν ζητήματα τα οποία μας απασχολούν και θα αφορούν την επόμενη μέρα, όσον αφορά τα θέματα της πρόληψης, της ετοιμότητας και της στελέχωσης όμως σήμερα πρέπει να πέσουν όλες οι δυνάμεις γιατί υπάρχει ένα θέμα εθνικής σημασίας που ξεπερνάει τα όρια της χώρας μας και δεν επιτρέπεται να απειληθεί αυτό το μοναδικό οικοσύστημα” και πρόσθεσε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να στηρίξει τους ανθρώπους που δίνουν μάχη, να τους εμψυχώσει, να του ζητήσει να κάνουν ένα κουράγιο ακόμα γιατί πρέπει να δώσουμε ότι είναι δυνατόν και φυσικά η κυβέρνηση να μην υποτιμήσει τις συνθήκες, να μην καθυστερήσει και να φέρει όλες τις δυνάμεις στον Έβρο”.

Στο σημείο επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, μηχανήματα έργου και πεζοπόρα τμήματα του Ε.Σ., η Δασική Υπηρεσία και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

https://youtu.be/KX5Jd_-e_3Y