Κλειστή για τα οχήματα τις βραδινές ώρες η παραλιακή οδός της Αλεξανδρούπολης

Από την Παρασκευή 24 Μαΐου ξεκίνησαν για τους πεζούς οι βόλτες τις βραδινές ώρες στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης.

Από την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που προβλέπει την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης οχημάτων και δικύκλων από τις 24/5/2024 έως τις 22/9/2024 (καθημερινές και Σαββατοκύριακα) και ώρες 20:00 έως 01:00 στους ακόλουθους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, για τους οποίους εγκρίθηκαν και ισχύουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές παρεμβάσεις (περιοδικές πεζοδρομήσεις) μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:

• στην οδό Απολλωνιάδος και Βασ. Αλεξάνδρου, από τον χώρο στάθμευσης στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» έως και την οδό Κύπρου και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

• στην οδό Ζαρίφη, από την οδό Σωκράτη Οικονόμου έως την οδό Β. Αλεξάνδρου (το υπόλοιπο τμήμα της οδού είναι χαρακτηρισμένος πεζόδρομος).

• στην οδό Κουντουριώτου.

• στην οδό Δικαστηρίων, από την οδό Τζαβέλλα έως την οδό Αθ. Διάκου και από την οδό Καραϊσκάκη έως την οδό Ψαρών.

Κατά τον χρόνο πεζοδρόμησης των ανωτέρω οδών, απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων, ενώ κατά τον χρόνο απαγόρευσης της κυκλοφορίας των ανωτέρω οδών, ισχύει ο Κανονισμός λειτουργίας πεζοδρόμων (35/2020 ΑΠΖ) που ορίζει τον τρόπο πρόσβασης / χρήσης από μόνιμους κατοίκους, οχήματα Φ/Ε, έκτακτης ανάγκης (Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ), ΑμεΑ κλπ.