Κλειστά για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ και για 5 μέρες οι Τράπεζες

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ της χώρας λόγω της μεταφοράς της αργίας του Πάσχα. Συγκεκριμένα τα σούπερ μάρκετ δεν αναμένεται να λειτουργήσουν ανήμερα του Πάσχα στις 5 Μαΐου, την Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη στις 7 Μαΐου.

Τι ισχύει για τις τράπεζες
Κλειστές θα παραμείνουν οι τράπεζες για πέντε ημέρες, κατά την Πασχαλινή περίοδο, λόγω των επίσημων αργιών και της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, οι τράπεζες θα «κατεβάσουν» ρολά από την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 7 Μαΐου, λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς.

Οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα πραγματοποιούνται από την Μεγάλη Πέμπτη θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου, καθώς αυτή ημέρα θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Μπορεί οι μεταφορές να εκτελούνται κανονικά την παραπάνω περίοδο, ωστόσο, ως ημερομηνία αξίας, θα φαίνεται η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Τι θα γίνει με τις μισθοδοσίες
Σημειώνεται πως για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Τονίζεται ότι οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Παράλληλα, κλειστό θα παραμείνει από την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου το Χρηματιστήριο Αξιών.