ΚΕΕΛΠΝΟ: Κρίνονται περιοχές υψηλού κινδύνου η Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ο ιός του Δυτικού Νήλου ήλθε για να μείνει στην Ελλάδα, όπως ενημερώνει τους πολίτες το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), καθώς έχει δημοσιεύσει και τις περιοχές όπου υπάρχει περισσότερο αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, λοιπόν, σε τουλάχιστον 60 περιοχές έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου.

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σήμερα στα 189 – έναντι 178 που είχαν καταγραφεί ως την περασμένη Πέμπτη – και έχει σημειωθεί ένας ακόμη θάνατος, με τους νεκρούς από τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου να έχουν φτάσει τους 22. Ποιες περιοχές βρίσκονται στον κλοιό του ιού του Δυτικού Νείλου Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τις επηρεαζόμενες από τον ιό του Δυτικού Νείλου περιοχές, οι οποίες σημειωτέον μπαίνουν ουσιαστικά σε καραντίνα σε ό,τι αφορά τις αιμοληψίες και την αιμοδοσία, μία στις δύο περιοχές βρίσκεται στο λεκανοπέδιο.

Από τους 58 δήμους που αναφέρονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ ως επηρεαζόμενοι από τον ιό, οι 27 βρίσκονται στην Αττική. Άλλοι 11 δήμοι αναφέρονται ως επηρεαζόμενοι από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ πολλοί δήμοι αναφέρονται και από επτά νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Συγκεκριμένα, από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου οι Δήμοι Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας και από τη Ροδόπη ο Δήμος Κομοτηνής.