Καθολική αποχή του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας

Την καθολική αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους την  Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου για τα νέα φορολογικά μέτρα , αποφάσισε έπειτα από συνεδρίαση το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, επικυρώνοντας την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας για συνέχιση σε στοχευμένων αποχών .

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει :

Στην Ορεστιάδα, σήμερα 19-2-2024 και ώρα 10.00 συνήλθαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΟ, κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου Άννας Μεμετζή, με θέμα ημερήσιας διάταξης, την καθολική αποχή των μελών του ΔΣΟ από τα καθήκοντα τους την Πέμπτη 22.2.2024, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τις αλλαγές του ΠΚ και ΚΠΔ, συντασσόμενοι με την πρόταση της Ολομέλειας των
Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.


Κατά την συνεδρίαση αυτή παρευρέθηκαν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου
ήτοι:
1 .Άννα Μεμετζή -Πρόεδρος

2.Γκαζούδη Αθανασία -Αντιπρόεδρος

3.Βασιλική Γεωργουσίδου-Γεν.Γραμματέας

4. Δραχτίδης Παντελεήμων-Ταμίας

5. Δρακούδη Μαρία-Μέλος


Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απαρτία σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων η Πρόεδρος του ΔΣ κηρύσσει την έναρξη της συνεδρίασης. Η πρόεδρος του Δ.Σ. εισηγήθηκε την σύμπλευση με την πρόταση της Ολομέλειας διότι με τις επερχόμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας θα εκτίεται ποινή φυλάκισης άνω των δύο ετών και υπάρχει γενικότερα αυστηροποίηση του συστήματος, ενός συστήματος που οι αντοχές του είναι ήδη σε οριακό σημείο. Επιπλέον οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας θα οδηγήσουν στην εκδίκαση του δυστυχήματος των Τεμπών χωρίς βούλευμα, παρά την γενικότερη απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για απόδοση δικαιοσύνης.


Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΟ αποφάσισαν ομόφωνα την καθολική αποχή των μελών του ΔΣΟ από την άσκηση των καθηκόντων τους, την Πέμπτη 22.2.2024, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τις τροποποιήσεις στον ΠΚ και ΚΠΔ συντασσόμενοι με την πρόταση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.


Μη υπάρχοντος άλλου θέματος για συζήτηση λύεται η συνεδρίαση.