Κατέρρευσε η γέφυρα Key Bridge στη Βαλτιμόρη – 2 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί, αναζητούνται τουλάχιστον άλλοι 7

Σοβαρό ατύχημα στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς κατέρρευσε, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η γέφυρα Key Bridge μετά από πρόσκρουση με φορτηγό πλοίο.

Το ατύχημα στη γέφυρα, μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε πάνω της, ανέφερε το Fox Baltimore την Τρίτη.

Η έκταση της ζημιάς στη γέφυρα δεν ήταν άμεσα σαφής, πρόσθεσαν οι New York Times.

«Όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας έκλεισαν και προς τις δύο κατευθύνσεις για περιστατικό στη γέφυρα Ι-695 Key Bridge. Η κυκλοφορία εκτρέπεται» σημείωσε, με τη σειρά της, η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ σε ανάρτησή της στο X.

Δεν είναι προς το παρόν γνωστό πόσα οχήματα μπορεί να βρίσκονταν στη γέφυρα τη στιγμή της σύγκρουσης και της επακόλουθης κατάρρευσης, ενώ υπάρχουν φόβοι για νεκρούς.

Η γέφυρα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο.

Ο ιστότοπος παρακολούθησης θαλάσσιων μεταφορών MarineTraffic έδειξε ότι ένα πλοίο που μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια, το Dali με σημαία Σιγκαπούρης, είχε σταματήσει νωρίς σήμερα το πρωί κάτω από τη γέφυρα.

«Ένα άτομο αρνήθηκε τις υπηρεσίες και αρνήθηκε τη μεταφορά, ουσιαστικά αυτό το άτομο δεν είχε τραυματιστεί», εξήγησε ο Τζέιμς Ουάλας.

«Ωστόσο υπήρχε ένα άλλο άτομο το οποίο διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Πρόκειται για μια ενεργή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αυτή τη στιγμή και θα εξακολουθήσει να είναι για κάποια ώρα ακόμη», τόνισε ο Ουάλας.

«Πρέπει να ερευνήσουμε μια μεγάλη περιοχή. Σε αυτή περιλαμβάνεται η επιφάνεια του νερού, ο βυθός αλλά και το κατάστρωμα του πλοίου», σημείωσε.

Τι λέει η εταιρεία

Η εταιρεία Synergy Marine Group ανακοίνωσε επίσημα ότι το φορτηγό πλοίο της Dali με σημαία Σιγκαπούρης προσέκρουσε σε πυλώνα της γέφυρας Francis Scott Key Bridge στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ.

«Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχουν καθοριστεί ακόμη», διευκρίνισε η εταιρεία, ενώ πρόσθεσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του Dali όπως και οι δύο πλοηγοί που βρίσκονταν πάνω σε αυτό την ώρα του συμβάντος, είναι καλά στην υγεία τους.