Κατάθεση κοινοβουλευτικής αναφοράς Δημοσχάκη: Ισχυρή μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας στους εργαζόμενους ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ των Δήμων

Ο Βουλευτής Έβρου Αν. Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής με κοινοβουλευτική αναφορά προς το Υπουργείο Εσωτερικών, επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών την οποία ενεχείρησαν εργαζόμενοι του κλάδου στο βουλευτικό γραφείο που εδρεύει στο Διδυμότειχο.
Η επιστολή αφορά στο κατατεθέν Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα το σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και συγκεκριμένα στο ζήτημα της μοριοδότησης σε προκηρύξεις προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για υπηρεσίες των ΟΤΑ όπως τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων.
Προτείνεται όπως συμπληρωθεί το Άρθρο 29 του Σχεδίου Νόμου με προσθήκη νέας παραγράφου στην οποία να προβλέπεται ισχυρή μοριοδότηση της «ειδικής εμπειρίας» για τομείς/υπηρεσίες που πληρούν ιδιαίτερα/ειδικά χαρακτηριστικά, όπως ακριβώς αυτά που χαρακτηρίζουν τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, τόσο λόγω της κατηγορίας των εξυπηρετούμενων και της σχέσης εμπιστοσύνης και ασφάλειας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ωφελούμενων και προσωπικού (μικρά παιδιά και παιδιά/άτομα με αναπηρία) στις Δομές.