Καταργείται το πρόστιμο για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Από 15 Απριλίου τέλος στα 100 ευρώ αλλά θα επανεξεταστεί το μέτρο τον Σεπτέμβριο

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε δήλωση που έκανε στο περιστύλιο της Βουλής, επιβεβαίωσε όσα είπε νωρίτερα η Μίνα Γκάκα, τονίζοντας πως «από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες».

Υπενθυμίζεται πως ήδη από την Τρίτη ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να καταργηθεί προσωρινά το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα», είχε σχολιάσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.