Κάπα3: Νέα Μονάδα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Καρκινοπαθών στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Μετά από 3 χρόνια παρουσίας σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών (Κάπα3) συνεχίζει τις δράσεις του σε περιοχές που υστερούν στην ενημέρωση και υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών και ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με στόχο να βοηθήσει όλους τους ογκολογικούς ασθενείς, σε κάθε φάση της ασθένειάς τους και να συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, μέσω της παροχής κάθε δυνατής βοήθειας.

Έτσι δημιουργήθηκε εντός του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης μια Νέα Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Διαχείρισης Ογκολογικών Ασθενών, σε συνέχεια της επιτυχημένης δράσης της πρώτης Μονάδας στην Θεσσαλονίκη, που θα την βρείτε στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο αλλά και στην Πυλαία, στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας “Νίκος Κούρκουλος”.

Η δράση υλοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, στον 1ο όροφο, στην Ογκολογική Κλινική – Βραχεία Νοσηλεία (απέναντι από την Γραμματεία της Ογκολογικής) όπου καθημερινά η ομάδα του Κάπα3 θα ενημερώνει τους ωφελούμενους για το πρόγραμμα, θα καταγράφει κάθε αίτημα και θα αναλαμβάνει την πλήρη διεκπεραίωσή του.

Στόχος η πλήρη ενημέρωση των ασθενών και των οικογενειών τους, ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση σε δομές υγείας, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, καθώς και η κοινωνική τους επανένταξη.

Η ομάδα αποτελείται από εξειδικευμένο στέλεχος υγείας και κοινωνικής υποστήριξης ως υπεύθυνη του έργου, τελειόφοιτους του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου (Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας), οι οποίοι επέλεξαν να γίνουν μέλη στην ομάδα μέσω του θεσμού της πρακτικής, αλλά και πλήθος εθελοντών επαγγελματιών υγείας που με τις γνώσεις τους και την αστείρευτη θέληση τους συνδράμουν προς κάθε κατεύθυνση.

Η δράση υλοποιείται με μέγα χορηγό το Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ, και στην Αλεξανδρούπολη υλοποιείται με την συμβολή του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου “ΣυνεχίΖΩ”.

Ο σύλλογος “ΣυνεχίΖΩ” αποτελεί εχέγγυο της όλης προσπάθειας της δράσης, καθώς βοήθησε την ομάδα του Κάπα3 να εγκλιματιστεί στον χώρο του νοσοκομείου, να εντοπίζει τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς της Θράκης και να επιλέξει τον πιο λειτουργικό τρόπο καθοδήγησης των ασθενών. Η ομάδα του Κάπα3 και ο σύλλογος “ΣυνεχίΖΩ” μοιράζονται το ίδιο όραμα για μία κοινωνία των πολιτών με ισότιμη πρόσβαση στις υγειονομικές παροχές και στην πλήρη ενημέρωση των δικαιωμάτων των ατόμων που νοσούν από τον καρκίνο και μαζί θα εργαστούν για την εξωστρέφεια της δράσης και την παροχή υποστήριξης κάθε ογκολογικού ασθενή και του περιβάλλοντος του σε κάθε σημείο της Θράκης.