Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Έβρου στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

Κάλεσμα για την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 αλλά και για τις απεργιακές του συγκεντρώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα καλεί το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Έβρου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Συγκεκριμένα στο κάλεσμα αναφέρουν:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ένα χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, που ξεπούλησαν και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και μεταφορές της χώρας μας, και μέχρι σήμερα οι πραγματικοί υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες που οδήγησαν 57 συμπολίτες μας στο θάνατο και βύθισαν τις οικογένειές τους στο πένθος. Κυβερνήσεις – Ηellenic Τrain – ΟΣΕ, που είναι οι βασικοί εγκληματικοί κλειδούχοι, επιχειρούν να σβήσουν τις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν για την ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα, την υποχρηματοδότηση, και την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου και την αντιμετώπιση της ανθρώπινης ζωής ως κόστος. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Οφείλουμε να είμαστε άγρυπνοι και να μην επιτρέψουμε όλοι μαζί οι πολίτες, όλοι μαζί οι εργαζόμενοι ούτε να ξεχαστούν τέτοια τραγικά γεγονότα ούτε να τους χαρίσουμε άλλο πια τις ζωές μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά από 14 χρόνια, κατά τα οποία όχι μόνο δεν δόθηκε καμία αύξηση στους Δ.Υ., αλλά καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, μειώθηκαν οι αποδοχές κατά 40%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016 – 17, μειώθηκε το αφορολόγητο, ο πληθωρισμός κι η ακρίβεια καλπάζουν, η κυβέρνηση εμπαίζει στην κυριολεξία τους Δ.Υ. με τις αυξήσεις – κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24. Ο εμπαιγμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος, όταν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης με περίσσιο θράσος βγαίνει στις εκπομπές των χειραγωγημένων πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ και δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425ευρώ, όταν η μέση αύξηση είναι 38-42 το μήνα. Τα λέει και ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ καθόλου, όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία.

Αυτές οι αυξήσεις ισοδυναμούν με ψίχουλα και οδηγούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο γύρω στα 500 ευρώ τον μήνα και παραπάνω, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους  δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους κολλητούς της και τους ημέτερους. Τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου – τα δικά της παιδιά – στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!! Την ίδια ώρα θησαυρίζουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μεγάλοι τραπεζικοί, ενεργειακοί, επιχειρηματικοί όμιλοι και πολυεθνικές εταιρείες εις βάρος των πολιτών.

Χρήματα υπάρχουν. Απλά μοιράζονται στους ημέτερους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, στην οποία καλούμε και όλους τους εργαζόμενους από κάθε επαγγελματικό χώρο και όλους τους συνταξιούχους και όλους τους νέους να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δικές μας.

Σ’ αυτό τον αγώνα απέναντι στην ακρίβεια, στην υποτέλεια, στην υποβάθμιση της ζωής μας δεν πρέπει να απέχει κανένας εργαζόμενος στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κανένας επαγγελματίας, κανένας παραγωγός του πρωτογενούς τομέα, κανένας από τους επιστημονικούς φορείς, κανένας συνταξιούχος, κανένας φοιτητής και νέος. Σ’ αυτό τον αγώνα για την αξιοπρέπειά μας συμμετέχουμε όλοι μαζί στις κινητοποιήσεις με ένα κεντρικό σύνθημα:

«Οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα ΚΕΡΔΗ τους – Ζωή με αξιοπρέπεια»

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, εργασία με αξιοπρεπείς όρους και αμοιβές και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό, τουλάχιστον 10% για όλους τους Δ.Υ., προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού (των δώρων).
 • «Ξεπάγωμα» της διετίας 2016 – 17. Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων η διετία 2016 – 2017 κατά την οποία είχαν «παγώσει» οι μισθοί.
 • Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
 • Κατάργηση της εισφοράς του 2% υπέρ της ανεργίας.
 • Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας – καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.
 • Κατάργηση της διάκρισης στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, που προβλέπει ότι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ «ανεβαίνουν» ένα μισθολογικό κλιμάκιο κάθε 2 χρόνια ενώ οι ΔΕ και ΥΕ κάθε 3 χρόνια. Μισθολογική εξέλιξη για όλους, κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας.
 • Αναπροσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου με πλήρη κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία εντός ή εκτός έδρας.
 • Αύξηση του επιδόματος παραμεθορίου για όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου.
 • Προάσπιση και αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Φεβρουαρίου 2024

Όλοι μαζί

Στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου

 • Αλεξανδρούπολη: Στις 10:30 μπροστά στη Δημαρχεία.
 • Ορεστιάδα: Στις 11:30 στην κεντρική πλατεία.

Για την Ε.Γ.

                        Ο                                                                                 Ο

                 Πρόεδρος                                                              Γ. Γραμματέας

                    Τσίρτσης Παναγιώτης                                         Κουσινίδης Χαρίλαος