Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Τουρκία – Έγινε αισθητός στον Έβρο

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κέντρου Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD), ο σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κωνσταντινούπολη, ήταν υποθαλάσσιος και είχε επίκεντρο 4,7 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές των Μουδανιών.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών σημειώθηκε στις 9:42 πμ ώρα Ελλάδας (τοπική 10:42 πμ) στην περιοχή του κόλπου του Γκέμλικ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Θάλασσας του Μαρμαρά. Το εστιακό βάθος κατεγράφη στα 8,98 χλμ.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κωνσταντινούπολη, κυρίως στην ασιατική πλευρά της μεγαλούπολης, στην Προύσα και στις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Κέντρου Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD), ο σεισμός, που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κωνσταντινούπολη, ήταν υποθαλάσσιος και είχε επίκεντρο 4,7 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές των Μουδανιών.

Δεύτερος σεισμός μεγέθους 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στο ίδιο επίκεντρο στις 9.45.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ έγραψε μεταξύ άλλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πόλη μας. Δόξα τω Θεώ, δεν έχει φτάσει ακόμη καμία αναφορά για θύματα ή ζημιές».

Στη δήλωση της περιφέρειας αναφέρεται ότι, «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν απώλειες ζωής ή περιουσίας στην επαρχία της Κωνσταντινούπολης».