Ιπποκράτειο: Βγήκε από τη ΜΕΘ ο 7χρονος Ορεστιαδίτης που νοσηλευόταν με στρεπτόκοκκο

Το παιδί πλέον νοσηλεύεται σε κοινό θάλαμο του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης

Αισιόδοξα είναι τα νέα για ένα 7χρονο αγοράκι με στρεπτόκοκκο από την Ορεστιάδα, που βγήκε από την εντατική του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Ο 7χρονος μαθητής νόσησε από στρεπτόκοκκο και μεταφέρθηκε αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και από εκεί κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά και νοσηλεία του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Το παιδί πλέον νοσηλεύεται σε κοινό θάλαμο, με την κατάσταση της υγείας του να είναι βελτιωμένη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 7χρονος προέρχεται από το ίδιο σχολείο -8ο Δημοτικό- στο οποίο φοιτούσε η 9χρονη κοπέλα που υπέκυψε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου την προηγούμενη Δευτέρα (5 Φεβρουαρίου 2024) έχοντας νοσήσει από την ίδια λοίμωξη.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΑ, Καθηγητής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ Ελπιδοφόρος Μανταδάκης, μιλώντας στο Ράδιο Έβρος, ο οποίος μετέφερε την ευχάριστη είδηση πως «βγήκε από τη ΜΕΘ και είναι σε κοινό θάλαμο πλέον» στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Τόνισε ότι το παιδί είχε αρχικά μεταφερθεί στη Γενική Παιδιατρική Κλινική της Αλεξανδρούπολης, εκεί του παρασχέθηκαν όλες οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες σαν να ήταν σε ΜΕΘ, χωρίς όμως αυτό να είναι το ιδανικό, αφού οι γιατροί αναγκάζονται να καταβάλουν υπέρμετρες προσπάθειες διαρκώς για να σταθεροποιήσουν μια κατάσταση, ώστε να μπορέσει με ασφάλεια μετά το παιδί να μετακινηθεί 3,5 ώρες ως το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

«Ηρωική Ιατρική» χαρακτήρισε τη μέθοδο αυτή ο κ. Μανταδάκης, ο οποίος και περιέγραψε ακριβώς τους λόγους για τους οποίους δεν έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα Παιδιατρική ΜΕΘ: «Το κόστος», αυτό εν ολίγοις είναι το πρόβλημα, όμως «το οικονομικό κόστος δεν συγκρίνεται, δεν ζυγίζεται με το κόστος του πόνου ενός ανθρώπου που χάνει το παιδί του».