Ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με Θεοχαρόπουλο και Χατζηγιαννάκη στην Αλεξανδρούπολη

Με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, στο αναψυκτήριο του πάρκου Αλτιναλμάζη, Ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με εισηγητές τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, πρώην Υπουργό Τουρισμού, Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Μίλτο Χατζηγιαννάκη, Βουλευτή Εύβοιας, Αναπληρωτή Τομεάρχη Εσωτερικών.

Εκτός από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που προσήλθαν στην ημερίδα, παρέστησαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, παραγωγικών φορέων, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων της τοπικής κοινωνίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολη, κ. Ιωάννης Ζαμπούκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης κ. Γιώργος Καΐσας, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Κώστας Κατσιμίγας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σουφλίου κ. Χρήστος Χριστοδούλου κ.α.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι 6 Εθνικές Προτεραιότητες – κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον γενικό τίτλο «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ», όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στη ΔΕΘ 2022 από τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Διατυπώθηκαν τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, την παραγωγική ανασυγκρότηση, το ισχυρό δημοκρατικό κράτος και τη δημογραφική κρίση.

Ένα μεγάλο κομμάτι της ημερίδας αφιερώθηκε στα ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης, στις δυσλειτουργίες των Δήμων που προκλήθηκαν από τη νομοθετική παρέμβαση στο νόμο Κλεισθένη Ι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αναδείχθηκε η ανησυχία και ο έντονος προβληματισμός των πολιτών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, εν όψει των τελευταίων θολών και αβέβαιων εξελίξεων με την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, του οποίου μόλις πρόσφατα ανακάλυψε τη μεγάλη γεωστρατηγική – γεωπολιτική αξία του!

Όπως τόνισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ήρθε η ώρα και μέσω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη διακυβέρνηση της χώρας για το καλό της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, για τη Δημοκρατία, για τη Θεσμικότητα, για να μπει ένα τέλος στην κατρακύλα που μας οδηγεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η ανάγκη για πολιτική αλλαγή στον τόπο μας είναι επιτακτική όσο ποτέ. Καιρός να επιστρέψει η Δικαιοσύνη παντού!».