Ημερίδα για τα Εκπαιδευτικά Κοινά στη Σαμοθράκη με τίτλο «Η Σαμοθράκη μέσα από τα μάτια μας»

Το εργαστήριο Κοινωνιολογίας Εκπαίδευσης του Π.Τ.Π.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Εκπαιδευτικοί χώροι των κοινών. Διασχίζοντας περιφράξεις και αντιστρέφοντας ανισότητες – SMOOTH», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon 2020, σας προσκαλεί σε μία ανοιχτή ημερίδα με ομιλίες, παρουσιάσεις και εργαστήρια πάνω στα Εκπαιδευτικά Κοινά στις 19/7 στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο και ώρα 11.00-14.00.

Οι ομιλίες και τα εργαστήρια έχουν ως στόχο την γνωριμία με τα εκπαιδευτικά κοινά και την εξοικείωση με χρήσιμα εργαλεία επικοινωνίας και συναπόφασης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Σε συνέχεια αυτής της εκδήλωσης, η ερευνητική ομάδα του προγράμματος σας προσκαλεί σε μία σειρά βιωματικών δράσεων πάνω στα Εκπαιδευτικά Κοινά απευθυνόμενες σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς στις 21-22/7 στα Θέρμα της Σαμοθράκης, έχοντας τον τίτλο «Η Σαμοθράκη μέσα από τα μάτια μας».

Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν συμμετοχικές δράσεις, χαρτογράφηση του νησιού & εξερεύνηση μονοπατιών, ομαδικά παιχνίδια, αυτοσχέδια σενάρια και κατασκευές προκειμένου να καταλήξουμε σε σύνθεση μίας συλλογικής εικόνας που έχουμε το καθένα από εμάς αλλά και όλα μαζί, για το νησί.

Ο στόχος των δράσεων είναι να προαχθούν αξίες των κοινών, όπως η συνεργασία, το μοίρασμα, η ίση συμμετοχή, η συναπόφαση, η φροντίδα.

Οι βιωματικές δράσεις υπολογίζονται να πραγματοποιηθούν στα Θέρμα στις 21-22/7 με σημείο συνάντησης την βρύση δίπλα στο καφενείο και πρόγραμμα:

  • Παρασκευή, 19.00-21.30 Γνωριμία με τα εκπαιδευτικά κοινά και σχηματισμός ομάδων
  • Σάββατο, 10.30-13.00 Διαδρομές και εξερευνήσεις στο νησί μας
  • Σάββατο, 19.00-21.30 Η Σαμοθράκη μέσα από τα μάτια μας

Η συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια και δράσεις είναι ελεύθερη.

Προεγγραφές και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στο email: [email protected] και στο τηλέφωνο: 6936543554, Μποτονάκη Αγγελική, παιδαγωγός-ερευνήτρια.