Ημέρες Γνωριμίας στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα για το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά

Την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα συναρπαστικό κόσμο γνώσης θα έχουν μαθητές και μαθήτριες από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας συμμετέχοντας στις Ημέρες Γνωριμίας με τα μαθήματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. Οι Ημέρες Γνωριμίες παρέχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και σε αυτές μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές/τριες Ε’ και ΣΤ΄ Δημοτικού, Α΄ – Γ΄ Γυμνασίου και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Eurobank:

  • Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, 10:00 π.μ.-12:00, στην Αλεξανδρούπολη, στο Ramada Plaza Thraki
  • Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, 10:00 π.μ.-12:00, στην Ορεστιάδα, στο 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας

Στις «Ημέρες Γνωριμίας» τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν έναν συναρπαστικό κόσμο απόκτησης γνώσης μέσα από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και νέες εμπειρίες μάθησης που προσφέρει το CTY Greece.
Οι μαθητές/τριες Ε’ και ΣΤ Δημοτικού θα παρακολουθήσουν το μάθημα «Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης». Οι μαθητές/τριες από Α΄ έως Γ΄ Γυμνασίου θα παρακολουθήσουν το μάθημα «Θεωρία Παιγνίων».

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες και από άλλες περιοχές, ανεξαρτήτως αν έχουν λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTY Greece, και αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσει ένα παιδί τον τρόπο μάθησης στο ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα.

Αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων, η Δρ Γεωργία Τσουλφά, Διευθύντρια
του CTY Greece, θα ενημερώσει τους γονείς που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα
για τα προγράμματα του Κέντρου.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε απευθείας με το CTY Greece: Τηλ.: +30 2310 332625, +30 2310398253, email: [email protected]

Εξετάσεις και υποτροφίες
Οι Ημέρες Γνωριμίες πραγματοποιούνται εν όψει των εξετάσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα, στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2023 αντίστοιχα, με στόχο την επιλογή των μαθητών/τριών που θα παρακολουθήσουν το θερινό πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη. Η Eurobank, με τη δωρεά της στο Πρόγραμμα έχει εξασφαλίσει έναν σημαντικό αριθμό υποτροφιών, ειδικά για τους μαθητές και για τις μαθήτριες της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας βάσει οικονομικών κριτηρίων. Η συμμετοχή στα προγράμματα του CTY Greece (Διαδικτυακά, Σαββατοκύριακου και Θερινά) προϋποθέτει την αξιολόγηση των μαθητών/τριών μέσω εξετάσεων που έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY).

Με την εγγραφή του στις εξετάσεις το κάθε παιδί έχει, παράλληλα, την ευκαιρία να διεκδικήσει μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη των δωρητών του. Από το 2013 μέχρι σήμερα περισσότερα από 1.500 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα για τα θερινά προγράμματα, ποσοστό μεγαλύτερο του 56%.
Οι εξετάσεις είναι στα ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου.

Για τη συμμετοχή απαιτείται εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας https://www.cty-greece.gr/el/exams όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα, τις ημερομηνίες εγγραφών και δείγματα των τεστ. Αναλυτικές οδηγίες για τις εξετάσεις και την πρόσβαση στον τόπο διεξαγωγής τους θα αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους εγγεγραμμένους.

Το CTY Greece με αριθμούς
Σχεδόν 7.000 μαθητές και μαθήτριες από Γ΄ Δημοτικού έως Β΄ Λυκείου έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα τα προγράμματα του CTY Greece (ημερήσια, Σαββατοκύριακου, online και θερινά)
Περισσότερα από 1.500 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα για τα θερινά προγράμματα, ποσοστό μεγαλύτερο του 56%

  • Το 50% των μαθητών προέρχεται από δημόσια σχολεία
  • Το 50% των μαθητών προέρχεται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
    Περισσότεροι από 2.678 καθηγητές και δάσκαλοι από 200 διαφορετικά σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου έχουν λάβει μέρος στα δωρεάν επιμορφωτικά εργαστήρια, που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Δρ Γεωργία Τσουλφά, Διευθύντρια του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece