Η υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου στον Έβρο

Παρέδωσε τεχνολογικό εξοπλισμό σε σχολεία και επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Στην παράδοση εξοπλισμού, δηλαδή υπολογιστές και προτζέκτορες, με στόχο τη διευκόλυνση και την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου προχώρησε σήμερα, 18 Μαρτίου, η υφυπουργός Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για την «Ενίσχυση της εκπαιδευτικής υποδομής σε σχολικές μονάδες της Μακεδονίας και της Θράκης».

Η υφυπουργός επισκέφτηκε το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σουφλίου, το Δημοτικό Σχολείο Κυπρίνου Δήμου Ορεστιάδας, καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Μεταξάδων Δήμου Διδυμοτείχου, όπου συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές των σχολείων αλλά και τους δημάρχους των εν λόγω περιοχών, άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες και τις δράσεις που υλοποιούν, δηλώνοντας τη στήριξή της σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία. Μάλιστα,  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να αφιερώσει χρόνο στους μαθητές, σε ένα περιβάλλον οικείο για εκείνη, καθώς η επαγγελματική της ιδιότητα είναι αυτή της εκπαιδευτικού.

Επίσης, στο πλαίσιο της περιοδείας της στον Έβρο επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους, άκουσε τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες, ενώ επισήμανε ότι ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα της περιοχής, η αποσύνδεση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με την  ψήφιση του νόμου 4600 από την κυβέρνηση πριν από δύο εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, η Υφυπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα Νοσοκομείο σε συνθήκες κατάρρευσης και απαξίωσης, στο οποίο επί 8 χρόνια δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη και οι αποχωρήσεις από την υπηρεσία ήταν συνεχείς. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας πολιτικής σταδιακής κατάργησης της Δημόσιας Υγείας. Στα πλαίσια αυτά είχε γίνει και η συγχώνευση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Με το νόμο που ψηφίστηκε προ 10/ημέρου ικανοποιείται το αίτημα των φορέων του Δ.Σ. του Π.Γ.Ν. Έβρου, των φορέων του Β. Έβρου, των εργαζομένων και των πολιτών για αυτονόμηση του Γ.Ν. Διδ/χου. Το επόμενο 15/θήμερο θα ολοκληρωθεί η επιλογή του νέου Αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου και θα ακολουθήσει ο ορισμός νέου Δ.Σ. του Γ.Ν. Διδ/χου καθώς και η αναμόρφωση του οργανογράμματος. Επεσήμανε δε ότι για πρώτη φορά από το 2015 πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις μόνιμων γιατρών (παθολόγος, χειρουργός, νεφρολόγος, ορθοπεδικός, ουρολόγος) και επικουρικών, αλλά και μόνιμου και επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού. Επίσης προχώρησε και συνεχίζεται η ανανέωση του ιατρικού εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ. Σίγουρα όλα αυτά δεν φτάνουν να καλύψουν τα κενά, αλλά προχωράμε με σταθερά και σίγουρα βήματα.

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι και ο Διοικητής επεσήμαναν: 1) την ανάγκη άμεσης προκήρυξης μονίμων θέσεων ορθοπεδικού και ακτινολόγου 2) την ανάγκη προκήρυξης μονίμων και επικουρικών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού 3) την τοποθέτηση του προσωπικού που έρχεται λόγω συνυπηρέτησης με στρατιωτικό στο Β. Έβρο στο Γ.Ν. Διδ/χου και όχι στο Κ.Υ. Ορεστιάδας που είναι στελεχωμένο κατά 180% 4) την εξαίρεση διοικητικού και τεχνικού προσωπικού του νοσοκομείου από την κινητικότητα ώστε να αποφευχθεί η ροή προσωπικού προς άλλες υπηρεσίες 5) την μετά από 2 άκαρπες προκηρύξεις επαναπροκήρυξη μιας θέσης μόνιμου γιατρού ως άγονης, ώστε να προσφέρεται ένα επιπλέον κίνητρο για τη στελέχωση του νοσοκομείου.       

Τέλος, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)  επισκέφτηκε τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και συζήτησαν τις προοπτικές του λιμανιού της πόλης.

Η υφυπουργός προγραμματίζει και άλλες επισκέψεις στον Έβρο, καθώς πρόθεσή της είναι να συναντηθεί και με άλλους φορείς προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για περισσότερα ζητήματα που αφορούν το νομό.