Η θεατρική παράσταση «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» στην Ορεστιάδα

Η θεατρική παράσταση “Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς” με τους Γιώργο Γαλίτη και Θανάση Κουρλαμπά στο ανοιχτό θέατρο Ορεστιάδας.

Η θεατρική παράσταση «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς», του Λέο Τολστόι σε καλοκαιρινή περιοδεία σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και παραγωγή της NON GRATA PRODUCTIONS. Η παράσταση που αποσπά διθυραμβικές κριτικές και η οποία παρουσιάστηκε σε πανελλήνια πρώτη κάνοντας γνωστό στο ελληνικό κοινό το μεγαλειώδες αυτό έργο του Τολστόι, συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία για 5η χρονιά προσφέροντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία στους θεατές.

Οι ηθοποιοί Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς ξετυλίγουν όλη την υποκριτική τους γκάμα επί σκηνής, τόσο σε κωμικό όσο και σε δραματικό επίπεδο, ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους της νουβέλας, σ’ ένα θεατρικό παιχνίδι το οποίο σφύζει από Ζωή!

Ορεστιάδα: Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 21:15 στο ανοιχτό θέατρο Ορεστιάδας.

Υπόθεση

Ο ευκατάστατος δικαστής Ιβάν Ιλίτς, αρρωσταίνει βαριά. Η αρρώστια κι ο επικείμενος θάνατός του, εκμηδενίζουν όλη την προηγούμενη ζωή του. Επιτυχίες, ανούσιες συναναστροφές, εξουσία, κύρος και χρήμα στέκουν αδύναμα μπροστά στο τέλος. Ολόκληρη η ύπαρξη του Ιβάν Ιλίτς σείεται συθέμελα γιατί, όσο κι αν προσπαθεί να αποδεχτεί το συμπέρασμα ότι «ο Γάιος είναι άνθρωπος, οι άνθρωποι είναι θνητοί, άρα και ο Γάιος είναι θνητός» που διδάχτηκε κατά την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων, το Εγώ του τον κρατάει γερά δέσμιο του. Ο Γάιος ναι… αυτός όμως όχι! Αυτός μπορεί να ξεγελάσει τον θάνατο!

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ βασίζεται σε αληθινό γεγονός, στην αρρώστια και στον θάνατο του δικαστή Ιβάν Ιλίτς Μετσνίκοφ, όπως τα διηγήθηκε στον ίδιο τον Τολστόι η μητέρα του αποθανόντος. Παρ’ όλο που δεν είναι από τα πιο γνωστά έργα, συγκαταλέγεται από φιλοσόφους και λογοτέχνες στα πιο σημαντικά και πιο ώριμα έργα του Τολστόι.

Ερμηνεύουν: Θανάσης Κουρλαμπάς και Γιώργος Γαλίτης.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση από τα ρωσικά: Παύλος Στεφάνου
Θεατρική διασκευή / Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνικά / Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης
Πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Οικονόμου
Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Creative Agency: GRIDFOX
Τρέιλερ: Thanos Angelis
Παραγωγή: NON GRATA PRODUCTIONS

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 15 €, Ταμείο: 17 €.

Προπώληση: www.more.com/theater/o-thanatos-tou-iban-ilits-periodeia