Η νέα γενιά γεωπόνων της Νέας Ορεστιάδας πρωτοπορεί

Ημερίδα για την ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, τη ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗκαι την ΑΝΑΠΤΥΞΗ των ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ

 

Μια ενδιαφέρουσα Ημερίδα διοργανώνει ομάδα προπτυχιακών φοιτητών, με τη βοήθεια τοπικού παραγωγού και υπό την αιγίδα της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Δ.Π.Θ. στη Νέα Ορεστιάδα, με την οργανωτική στήριξη και του Δήμου Ορεστιάδας.

Η Ημερίδα, που είναι «ανοιχτή» για κάθε ενδιαφερόμενο, αφού απευθύνεται σε όσους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αγαπούν τα Αρωματικά Φυτά, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο χώρο του πανεπιστημίου (Αμφιθέατρο “Ζαφείρης Άμπας”).

Στόχος της Ημερίδας που έχει ως θέμα “ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ”, είναι να δοθούν απαντήσεις από ειδικούς επί του θέματος, να λυθούν απορίες αλλά και να γίνουν γνωστοί οι πιθανοί τρόποι χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων, για όσους επιθυμούν να επενδύσουν στον τομέα της καλλιέργειας αρωματικών φυτών, όπως η λεβάντα, ένα φυτό το οποίο μπορεί να ευδοκιμήσει στο κατάλληλο περιβάλλον της περιοχής του Έβρου.

Οι διοργανωτές καλούν όλους τους παραγωγούς της περιοχής καθώς και όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την καλλιέργεια αρωματικών φυτών, να δώσουν το παρόν, με είσοδο ελεύθερη.