Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ από το Θέατρο “ΑΡΓΩ” – Αιμιλία Υψηλάντη 8 & 9 Οκτωβρίου

Το συγκλονιστικό έργο της Λιλής Ζωγράφου Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, που επαναλαμβάνεται στο Θέατρο ΑΡΓΩ για 2η σεζόν, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατρόφιλοι στη Νέα Ορεστιάδα σε ΔΥΟ ημέρες παραστάσεων, τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ.
Την παράσταση αυτή – που κανονικά πέρσι θα παιζόταν για ένα τρίμηνο μόνο – αγκάλιασε από την αρχή το κοινό με τόση αγάπη, ώστε η παραγωγή αποφάσισε να την συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της θεατρικής σεζόν. Φέτος, το συγκινητικό και βαθιά ελληνικό έργο της Λιλής Ζωγράφου θα αποτελέσει την εναρκτήρια παράσταση στο καινούργιο πρόγραμμα του ΑΡΓΩ.
Το έργο είναι ένας ύμνος στον έρωτα και την ελευθερία και ταυτόχρονα ένα δριμύ κατηγορώ στην καταπίεση. Καταγγέλλει την γυναικεία υποδούλωση στην πατρική και τη συζυγική εξουσία με γυναίκες θύματα και θύτες μιας κλειστής κοινωνίας οι οποίες σπαταλούν τη ζωή τους στις κοινωνικές συμβάσεις και την ερωτική στέρηση. Παρουσιάζει την εικόνα της ελληνικής επαρχίας από τα μέσα της δεκαετίας του 30 έως τις αρχές τις δεκαετίας του 80, που άφησε τα σημάδια της στις επόμενες γενιές και εποχές.

Λίγα λόγια για το έργο…
Σε μια αγροτική περιοχή της Κρήτης τέσσερις γενιές γυναικών της οικογένειας Φτενούδου ζουν κάτω από τη σκιά της πατριαρχικής καταπίεσης. Ξεχνούν τα όνειρα τους, καταπνίγουν τα συναισθήματα τους, υποτάσσονται στην επιταγή του πατέρα. Αλλά και υποτάσσουν… Η μεγαλύτερη κόρη, έπειτα από το θάνατο του πατέρα και της μητέρας της αναλαμβάνει τον ρόλο του εξουσιαστή, προσπαθώντας να ελέγξει της ζωές και την τύχη όλων των αδερφών της. Κάποιες θα υποχωρήσουν, άλλες θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν. Ανάμεσα τους η Ερατώ θα είναι αυτή που θα τολμήσει με μια τεράστια δύναμη ψυχής να επιλέξει τον δρόμο της ελευθερίας, να αναζητήσει τον έρωτα, την ανεξαρτησία, την λύτρωση.

Συντελεστές
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώτα Κοτσέτα
Δραματουργική επεξεργασία: Ναταλί Μηνιώτη
Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Λιανάκη
Παίζουν: Αιμιλία Υψηλάντη, Αθηνά Τσιλύρα, Μαρία Καρακίτσου, Βασιλική Διαλυνά, Δάφνη Λιανάκη, Ιωάννα Λέκκα, Μαρία Νεφέλη Δούκα.

Θέατρο Διόνυσος, Νέα Ορεστιάδα
– Δευτέρα 8 Οκτωβρίου
– Τρίτη 9 Οκτωβρίου
στις 20.30

Διάρκεια παράστασης 120’ με διάλειμμα μεταξύ πρώτου και δευτέρου μέρους.
Τιμές εισιτηρίων: 15€ (κανονικό), 12€ (φοιτητικό και άνω των 65), 10€ (ανέργων, ΑμεΑ, προπώληση)

Προπώληση 10€ (έως 5/10)
Βιβλιοπωλείο Εμμανουηλίδου (τ. 255202264), viva.gr

Πληροφορίες: Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, τ. 2552028280