Για μια ακόμη χρονιά τα “seatrac”στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης

Με στόχο την ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στις παραλίες και τα νερά του θρακικού πελάγους για όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας, για μια ακόμη χρονιά έχουν ήδη τοποθετηθεί στις παραλίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης οι μηχανισμοί seatrac.

Τέσσερις παραλίες (δημοτική πλαζ E.O.T., “Δελφίνι”, Ν. Χηλής και Αγίας Παρασκευής) έχουν εξοπλιστεί με ισάριθμους μηχανισμούς seatrac. Ο μηχανισμός seatrac αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις όποιες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση του ατόμου με κινητική αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα στη θάλασσα, καθώς το μεταφέρει στο νερό και μπορεί να επιστρέψει στη βάση του ώστε να παραλάβει άλλο άτομο.

Επιπλέον, στην παραλία της Αγίας Παρασκευής έχει εγκατασταθεί ειδικό ηχητικό σύστημα που διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης μέσα στη θάλασσα.

Παράλληλα, στις παραλίες ΕΟΤ, Αγ. Παρασκευής και Κυανής Ακτής έχουν τοποθετηθεί αποδυτήρια, ειδική σήμανση, ειδική ομπρέλα θαλάσσης και ειδικοί κάδοι, όλοι προσαρμοσμένοι στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτησή τους.