ΓΕ.Λ. Ν. ΒΥΣΣΑΣ ΕΒΡΟΥ :Δίνουμε με την ψήφο μας την ευκαιρία στους μαθητές να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον 4ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής

Μετά την 1η θέση που κατέκτησε η ομάδα τριών μαθητών του Γενικού Λυκείου Νέας Βύσσας πρόσφατα, στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής, διεκδικεί το εισιτήριο για την εκπροσώπηση της χώρας μας στον 4ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής.
Οι 5 πρώτες ομάδες σε εθνικό επίπεδο συμμετέχουν στη γ΄ φάση με μία νέα εργασία που υλοποίησαν από τις 18/3/2021-08/04/2021, προκειμένου οι 2 από αυτές να λάβουν μέρος στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Οι μαθητές μας κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα βίντεο 2 λεπτών στην αγγλική γλώσσα με θέμα: «Πληροφόρηση και παραπληροφόρηση: οι επίσημες στατιστικές σε έναν κόσμο που ξεχειλίζει από δεδομένα».
Η 1η ομάδα που θα προκριθεί θα ψηφιστεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία από το κοινό και η 2η από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

“like” στο YouTube
Αν σας αρέσει η εργασία που έκαναν τα παιδιά μπορείτε να τα στηρίξετε πατώντας ένα “like” στο YouTube κάτω από το βίντεο που δημιούργησαν, αναζητώντας στο βίντεο στο κανάλι της ΕΛΣΤΑΤ με θέμα «Πληροφόρηση και παραπληροφόρηση: οι επίσημες στατιστικές σε έναν κόσμο που ξεχειλίζει από δεδομένα».
Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021.

Η ανακοίνωση
από την Ελληνική Στατιστική Αρχή

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) διοργάνωσε, από τον Οκτώβριο 2020 έως τον Μάρτιο 2021, τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική», που εντάσσεται στη στρατηγική της για την «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα» και υποστηρίζεται από την εκπαιδευτική κοινότητα της Χώρας.
Στις 12 Απριλίου 2021 ξεκίνησε η διαδικασία ανάδειξης, μέσω του Βραβείου Κοινού, της μίας από τις δύο ομάδες, για κάθε κατηγορία (Γυμνάσια και Λύκεια), που θα συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική.

Τι είναι το Βραβείο Κοινού;
Με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, ο «4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική» περιλαμβάνει μία καινοτομία σε σχέση με τους προηγούμενους: τη διοργάνωση του Βραβείου Κοινού (Public Choice Award-PCA). Οι πέντε πρώτες ομάδες, κάθε κατηγορίας, που αναδείχτηκαν από το ελληνικό σκέλος του Διαγωνισμού, καλούνται να διαμορφώσουν και να παρουσιάσουν ένα βίντεο, στην αγγλική γλώσσα, στο οποίο, χρησιμοποιώντας στατιστικά στοιχεία, θα πραγματεύονται ένα θέμα που τους έχει ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Το κοινό, με την ψήφο του, θα επιλέξει τη μία από τις δύο ομάδες, κάθε κατηγορίας, που θα συμμετάσχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική. Η δεύτερη ομάδα θα προκύψει βάσει αξιολόγησης από την Επιτροπή Αξιολόγησης του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού στη Στατιστική.