Φωτιά σε πεδίο βολής του στρατού στο Σουφλί

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου στο πεδίο βολής και ασκήσεων «Ψηλός Στάλος», στην περιοχή Σουφλίου, η οποία ωστόσο τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. τόσο από τους εθελοντές που βρέθηκαν αμέσως στο σημείο, όσο και πυροσβεστικά και εναέρια μέσα κατάσβεσης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε από βολές των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, στο πλαίσιο προασκήσεων για την Εθνική Διακλαδική Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ», που θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα σε προάσκηση εκτοξεύθηκαν εκτός περιοχής δυο βλήματα τα οποία προκάλεσαν και τη φωτιά σε δασική έκταση της περιοχής του Δήμου Σουφλίου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 8 πυροσβεστικά οχήματα, 20 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρων, ένα ελικόπτερο, 2 αεροσκάφη, 3 οχήματα του στρατού και χωματουργικά μηχανήματα.

Έπειτα από αυτήν την έκβαση των πραγμάτων και με δεδομένο τις καταστροφικές πυρκαγιές που έλαβαν χώρα σε περιοχές του Σουφλίου, θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα και απαγορεύσεις σε τέτοιες περιοχές.