Γιορτινό ραντεβού την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στο Πάρκο Φάρου στην Καμαριώτισσα
Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπαίνει η Σαμοθράκη, καθώς ο Δήμος προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025, στις 18:30, στο Πάρκο Φάρου στην Καμαριώτισσα. Η εκδήλωση σηματοδοτεί επίσημα την έναρξη της εορταστικής περιόδου στο νησί.
Σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για τις τοπικές κοινωνίες, οι συλλογικές γιορτινές στιγμές αποκτούν ξεχωριστή σημασία. Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου δεν αποτελεί απλώς ένα εθιμοτυπικό γεγονός, αλλά μια αφορμή συνάντησης, επικοινωνίας και αισιοδοξίας για μικρούς και μεγάλου
Η επιλογή του Πάρκου Φάρου, ενός σημείου αναφοράς για την Καμαριώτισσα, ενισχύει τον συμβολισμό της εκδήλωσης, συνδέοντας το φυσικό τοπίο του νησιού με το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο Δήμος Σαμοθράκης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στην τοπική κοινωνία, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μια ζεστή, γιορτινή ατμόσφαιρα που θα ενώσει κατοίκους και επισκέπτες.
Τέτοιες δράσεις, ιδιαίτερα για έναν νησιωτικό δήμο, συμβάλλουν στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στη δημιουργία θετικών στιγμών που μένουν στη μνήμη. Το άναμμα του δέντρου λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι, παρά τις δυσκολίες, η ανάγκη για χαρά, ελπίδα και συλλογικότητα παραμένει ισχυρή.
Η Σαμοθράκη ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις γιορτές με φως, χαμόγελα και τη συμμετοχή όλων.




