Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας

Μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής ότι η επίθεση στα δικαιώματα των φοιτητών θα βρίσκει απέναντί της ένα ακόμα πιο μαχητικό φοιτητικό κίνημα με «σημαία» του τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας έστειλαν οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών που έγιναν χθες στους Φοιτητικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, η Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) έλαβε 17.170 ψήφους και ποσοστό 32,85%, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (ΝΔ) πήρε 13.186 ψήφους και ποσοστό 25,23%, η ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) 5.486 ψήφους και ποσοστό 10,50%, τα ΕΑΑΚ (Λαϊκή Ενότητα – ΜέΡΑ25) πήραν 3.933 ψήφους και 7,53%, η Attack (Νέο Αριστερό Ρεύμα – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 2.447 ψήφους και 4,68%, ενώ το Δίκτυο (Νέα Αριστερά) 533 ψήφους και ποσοστό 1.02%.

Από την πλευρά της, η παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ισχυρίζεται ότι είναι «πρώτη δύναμη» και μάλιστα με ποσοστό 40% και δεύτερη η Πανσπουδαστική με 23,5%, με αρκετά ΜΜΕ να αναπαράγουν την «είδηση».

Στα Τμήματα του ΔΠΘ στον Έβρο τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ιατρικής
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 32,15%
ΕΑΑΚ 26,25%
Λοιπά 40,41%

Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 61,54%
Λοιπά 33,33%

Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ 68,44%
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 28,44%

Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ 56,90%
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 41,38%

Αγροτικής Ανάπτυξης
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 69,12%
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ 27,94%

Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 62,00%
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ 32,00%

Σε ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας αναφέρονται:

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές αποτέλεσαν έναν μεγάλο αγωνιστικό σταθμό, που έπιασαν το νήμα από τις ελπιδοφόρες, μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και φοιτητικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται πολύμορφα και δείχνουν ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, την παράταξή της, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, των ιδιωτικών πανεπιστημίων, της υποβάθμισης των σπουδών και των πτυχίων. Να δυναμώσουν τους Φοιτητικούς Συλλόγους, που αποδείχθηκαν η δύναμή τους.

Η νίκη της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας» εκφράζει τον πανελλαδικό συντονισμένο αγώνα όλων όσων απαιτούν ένα καλό, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, πτυχία με αξία! Όσων απαιτούν να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Όσων υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Όσων στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» παίρνουν αγωνιστική, αποφασιστική θέση για τις ανάγκες και τη ζωή τους!

Η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», το 2022 και το 2023, με το γκρέμισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έδωσε νέα πνοή στο φοιτητικό κίνημα, αποτυπώθηκε σε σημαντικές κατακτήσεις για τους φοιτητές και τις ανάγκες τους, σε αναζωογόνηση της συλλογικής λειτουργίας πολλών Φοιτητικών Συλλόγων.

Έτσι συνεχίζουν οι φοιτητές, με 1η δύναμη την «Πανσπουδαστική» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, γιατί όπως λέει το σύνθημά της «Μαζί μάθαμε να παλεύουμε, μαζί ξέρουμε να νικάμε»!