Φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο της Πρυτανείας στην Κομοτηνή

Με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κομοτηνή, φοιτητές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας στην Πανεπιστημιούπολη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής φοιτητές και φοιτήτριες, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα xronos.gr, το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν περιελάμβανε επαφές στο ΔΠΘ, ωστόσο υπήρξαν πληροφορίες ότι ήταν πιθανό να συναντήσει το νέο πρυτανικό σχήμα του πανεπιστήμιου.  Άγνωστο είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, εάν η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί, δεδομένης της εξέλιξης.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι φοιτητές διεκδικούν επαναφορά της δωρεάν μεταφοράς από και προς Πανεπιστημιούπολη με αστική συγκοινωνία καθώς επίσης κι άλλα αιτήματα αναφορικά με βελτίωση της σίτισης, της στέγασης κλπ.

Σε σχετική ανακοίνωση καταγγέλλουν την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο, καθώς σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη καταργήθηκε η δωρεάν μεταφορά και σημειώνουν: «αυτό έρχεται να προστεθεί στο ήδη αυξημένο κόστος φοίτησης το οποίο πέφτει στις πλάτες μας, δυσχεραίνοντας οικονομικά τις οικογένειές μας και εμάς, αλλά κι όσους κι όσες εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές του, και μάλιστα εν μέσω μίας πρωτοφανούς ακρίβειας στα βασικά αγαθά».

«Δωρεάν και αξιοπρεπής μετακίνηση από και προς τις σχολές για όλες/ους. Έξω οι Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα από τις Σχολές. Καμία σκέψη για εκκένωση του αναγνωστηρίου» ζητούν οι φοιτητές.