Φαρμακείο στην περιοχή του Σουφλίου εξέδιδε ψευδή πιστοποιητικά rapid-test

Στη σύλληψη ενός φαρμακοποιού από την περιοχή του Σουφλίου, ο οποίος κατηγορείται ότι καταχωρούσε στο ΗΔΙΚΑ αρνητικά σποτελέσματα rapid-test COVID-19, 19 εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από καταγγελίες πολιτών η αστυνομία διερεύνησε το εν λόγω φαρμακείο, με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους να  μην υποβάλλονται κανονικά στα υποχρεωτικά τεστ, ενώ γινόταν όλη η απαιτούμενη διαδικασία ώστε δηλώνεται τόσο ότι υποβλήθηκαν στο τεστ ανίχνευσης όσο και ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Το θέμα έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα, η αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο να υπάρχουν και περιπτώσεις που δηλώθηκαν ψευδώς θετικά rapid test, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό ότι νόσησαν, ώστε στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση σε χώρους που κανονικά απαγορεύεται σε ανεμβολίαστους.

Τη δική του θέση σε όλο αυτό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πήρε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου με σχετική του ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Από τον τύπο πληροφορήθηκε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου την είδηση για φαρμακείο στην περιοχή του Σουφλίου που καταχωρούσε ψευδή πιστοποιητικά covid19. Εφόσον η παραβατική αυτή συμπεριφορά αποδειχθεί, είναι απολύτως καταδικαστέα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως θα βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναλυτικά:

Από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι φαρμακείο στην περιοχή του Σουφλίου καταχωρούσε στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ ψευδή πιστοποιητικά COVID-19. Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέες, εφόσον βεβαίως αποδειχθούν.
Tα φαρμακεία σε όλο αυτό το διάστημα, με αίσθημα ευθύνης έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εκτελώντας με αυταπάρνηση το δύσκολο ρόλο που τους ανατέθηκε. Μεμονωμένα περιστατικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο κλάδο.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.