Έξαρση κρουσμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου -Ξεκινά η λειτουργία ιατρείου Post Covid

Την διαπίστωση ότι στην περιοχή ευθύνης του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου υπάρχει έξαρση κρουσμάτων Covid επιβεβαίωσε ο διοικητής του ιδρύματος Χρήστος Καπετανίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας. Ο κ. Καπετανίδης τόνισε ότι μόνο την Κυριακή εξετάσθηκαν 10 με 12 περιστατικά κορονοϊού στο νοσοκομείο ευθύνης του, τα περισσότερα επέστρεψαν στα σπίτια τους ενώ όσα κρίθηκε απαραίτητο μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Αναφοράς στην Αλεξανδρούπολη.

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι με τα τελευταία δεδομένα της αναστολής μέρους του προσωπικού υπάρχει μια ελαφρά αποδυνάμωση. Είμαστε στα όρια ανέφερε δημιουργούνται ορισμένα προβλήματα στη λειτουργία του τα οποία αντιμετωπίζονται δηλώνοντάς με έμφαση ότι «ουδέν πρόβλημα λειτουργίας υπάρχει στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου αλλά είμαστε στο όριο».

Όπως διευκρίνισε στην συνέχεια μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται η αναπλήρωση του αριθμού των υγειονομικών υπαλλήλων που τέθηκαν σε αναστολή με τις 3μηνες συμβάσεις που προβλέπονται από το νόμο 4820/21.

«Είμαστε σε αναβρασμό όλη η 4η ΥΠΕ. Εμείς θέλω να πιστεύω ότι έχουμε τα λιγότερα προβλήματα. Άλλωστε το προσωπικό που έχουμε σε αναστολή είναι της τάξης του 4-6%.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Καπετανίδης.

Επιπλέον, ένας νέος θεσμός τίθεται σε εφαρμογή σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας όπως και του Διδυμοτείχου. Πρόκειται για το Ιατρείο Post Covid το οποίο στην περιοχή μας ξεκίνησε την λειτουργία από την περασμένη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ Καπετανίδη θα παρακολουθεί άτομα που έχουν νοσήσει από Covid έχουν αποθεραπευθεί αλλά συνεχίζουν να εμφανίζουν ορισμένα συμπτώματα τα οποία θα πρέπει να παρακολουθούνται και να αντιμετωπίζονται

Για το λόγο αυτό θα μπορούν αν προσέρχονται κάθε Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι όπου θα τους παρακολουθεί η υπεύθυνη γιατρός πνευμονολόγος Ρεβέκκα Καλαϊτζίδου

«Είναι μια σημαντική προσφορά του ΕΣΥ προς τον πληθυσμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις που προφανώς προήλθαν από Covid» επισήμανε ο κ .Καπετανίδης. Είναι κάτι που αναζητούσαν και θα τους ανακουφίσει.

πηγή:ΕΡΤ Ορεστιάδας